Україна не зможе прийняти «Євробачення-2023» — організатори

Євробачення-2023 відбудеться не в Україні — організатори

Так вирішила Європейська мовна спілка.

Поділитися:

Україна не зможе прийняти «Євробачення-2023». Європейська мовна спілка після консультацій заявила, що гарантій безпеки від України недостатньо. Про це заявив сьогодні Європейський Мовний Союз.

Організатори звернулися до Великої Британії, щоб обговорити можливість проведення конкурсу там, оскільки представник цієї країни посів друге місце.  Наразі EBU починає переговори з британською ВВС, адже саме представник цієї країни зайняв друге місце на цьогорічному конкурсі. 

При цьому організатори підкреслили, що максимально підтримують Україну та обов’язково при проведенні конкурсу наступного року приділять їй достатньо уваги.

ЧИТАйТЕ ТАКОЖ: Найбільша кількість перемог у XXI столітті: на офіційному сайті Євробачення вийшов матеріал, присвячений історії України на пісенному конкурсі

"Враховуючи війну, що триває з моменту російського вторгнення в країну-переможницю цього року, EBU знайшов час, щоб провести повну оцінку та техніко-економічне обґрунтування з Суспільним мовником та сторонніми спеціалістами, зокрема з питань безпеки та безпеки. Пісенний конкурс «Євробачення» — одна з найскладніших телевізійних постановок у світі, над якою працюють тисячі людей, які відвідують подію та 12 місяців на підготовку.

Після об’єктивного аналізу Референтна група, керівна рада ESC, з глибоким жалем прийшла до висновку, що з огляду на поточні обставини, гарантії безпеки та оперативні, необхідні телерадіостанції для проведення, організації та виробництва пісенного конкурсу Євробачення відповідно до Правил ESC, не можуть бути виконані Суспільним мовником в Україні. 

ЄВС хотів би подякувати за щиру співпрацю та відданість дослідженню всіх сценаріїв протягом тижнів після перемоги Kalush Orchestra 14 травня в Турині та розділити сум і розчарування, що Конкурс наступного року не відбудеться в Україні",  — йдеться у повідомленні  EBU.

Нагадаємо, український гурт Kalush Orchestra переміг у Євробаченні 2022. Україна отримала 192 бали від журі та найвищий бал від глядачів — 439 (всього 631). Це вже третя перемога України у міжнародному пісенному конкурсі.

Раніше стало відомо, що Kalush Orchestra під час аукціону продали свій кубок переможців Євробачення 2022 за 900 тисяч доларів, після чого організатори пообіцяли їм зробити ще один трофей.

Новини по темі