Ще не фінал: Великобританія попросила EBU ще раз розглянути Україну для проведення Євробачення

Велика Британія попросила EBU ще раз розглянути Україну для проведення Євробачення
EBU

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зазначив, що Велика Британія звернулася до EBU з проханням розглянути пропозиції України

Поділитися:

5 липня прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у розмові з Володимиром Зеленським зазначив, що Велика Британія звернулася до Європейської мовної спілки (EBU) з проханням розглянути пропозиції України щодо пісенного конкурсу. 

Нагадаємо, 17 червня EBU опублікувала заяву, в якій зазначила, що сумнівається у можливості провести конкурс в Україні, зважаючи на повномасштабне вторгнення росії. Тому організатори звернулися до Великої Британії, оскільки представник цієї країни посів друге місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільша кількість перемог у XXI столітті: на офіційному сайті Євробачення вийшов матеріал, присвячений історії України на пісенному конкурсі

Того ж дня в Україні підписали звернення до EBU з проханням повернутися до переговорів та переглянути рішення. Подібні заяви озвучили також Польща та Велика Британія. Однак 23 червня Європейська спілка телебачення і радіомовлення (EBU) підтвердила своє рішення не проводити Євробачення-2023 в Україні через війну. Відповідну заяву вони опублікували на сайті спілки.

Нагадаємо, український гурт Kalush Orchestra переміг у Євробаченні 2022. Україна отримала 192 бали від журі та найвищий бал від глядачів — 439 (всього 631). Це вже третя перемога України у міжнародному пісенному конкурсі.

Раніше стало відомо, що Kalush Orchestra під час аукціону продали свій кубок переможців Євробачення 2022 за 900 тисяч доларів, після чого організатори пообіцяли їм зробити ще один трофей.

Новини по темі