Легкість і сяйво: візажистка 1+1 розповіла про найгарячіші тренди макіяжу

Тренди літа 2024: експертка розповіла про наймодніший макіяж та поділилась лайфхаками, як його зробити
1+1 Україна

Тренди літа 2024: експертка розповіла про наймодніший макіяж та поділилась лайфхаками, як його зробити

Поділитися:

Тренди в індустрії макіяжу змінюються з блискавичною швидкістю та щороку зʼявляються все нові більш сучасні техніки та підходи. Тож навіть важко спрогнозувати майбутні тенденції, які чекатимуть нас завтра. Попри це, деякі стилі все одно залишаються незмінно популярними та актуальними. Детальніше про нові техніки та тренди у світі краси та макіяжу ми розібрали разом зі старшою гримеркою 1+1 Оленою Вовк.

“Щороку тренди у макіяжі змінюються – 2024 не виняток. Звісно, він має свої інновації, але і відчутний вплив минулих років. Нюд беззаперечно у топі всіх років, зараз теж. Особливо це стосується літа, коли хочеться закцентувати на натуральному макіяжі – нюдовому”, – зазначає Олена Вовк.

У 2024 році цей тренд продовжує набирати обертів, вже ставши основою, як для повсякденного образу, так і для урочистих подій. Відмінною рисою нюдового макіяжу є використання нейтральних і пастельних відтінків, які максимально наближені до природного кольору шкіри. Популярність нюдового макіяжу легко пояснити, адже зараз індустрія краси прагне більше до мінімалізму і натуральності, які стають все більш актуальними в сучасному світі. 

Нюдовий макіяж – тренд літа

Якщо вам попри яскраві тони літа хочеться чогось більш спокійного — це не проблема. І так, з вами все добре. Просто ви справжній трендовий гурман, адже нюдовий макіяж – це класика, яка ніколи не перестане бути актуальною. Натуральний та природний вигляд нюдового макіяжу нікого не залишать байдужим – ні жінок, ні чоловіків. Про це також наголошує і наша експертка з візажу та ділиться порадами щодо його правильного вигляду.

Неля Шовколяс
nelya_shovkoplyas/Instagram

Як має виглядати правильний нюдовий макіяж

Найперше треба почати з його основи – це мінімальна корекція, природні відтінки, блиск або нюдова помада на губах та коричнева туш для вій. А також:

  • не забувайте про природні кольори на повіках: пудрові чи персикові;
  • рідкий тон теж важливий, як і рум'янець – для підкреслення природної свіжості обличчя;
  • якщо не знаєте, як нафарбувати брови, то не фарбуйте взагалі – просто розчешіть та укладіть їх гелем, адже саме цей елемент надає образу завершений та гармонійний вигляд;
  • після цього не забудьте взяти дзеркальце чи камеру та помилуватись результатом.

У світі макіяжу без трендів не обійтись

Індустрія краси не просто змінює тренди, а навпаки – саме створює їх. Та не лише одним нюдовим макіяжем можна описати всі модні тенденції цьогоріч. Адже їхня кількість дуже велика і вам до душі точно припаде дещо й серед інших модних трендів, які ідеально підкреслять саме ваш стиль. 

Макіяж без макіяжу

Валентина Хамайко
valentinakhamaiko/Instagram

У такому макіяжі варто зробити акцент лише на щось одне. Наприклад, це можуть бути очі чи губи. Все інше повинне мати природний вигляд. Такий макіяж підійде під всі стилі, адже акцент можна зробити на будь-чому за вашим вибором

“Немає нічого кращого, аніж так званий макіяж без макіяжу, де присутня легкість і сяйво – це завжди тренд”, – коментує гримерка Олена Вовк.

М'який готичний макіяж

Людмила Барбір
liudmila.barbir/Instagram

Назва може вас спантеличити, але насправді, не все так критично. Адже — це тренд, який залишається актуальним та продовжує завойовувати серця на подіумах і у звичайному житті. Цей стиль макіяжу у темних тонах дозволяє експериментувати та вписати його у свій унікальний образ по-різному. 

“До прикладу, ви можете створити графічний омбре ефект для губ. Також можна поєднати інтенсивний смокі-айз з червоними губами, щоб створити ефектний образ, аналогічний дизайну Saint Laurent або голлівудських дів”, – пояснює Олена Вовк.

Не забувайте про рум'яна 

Людмила Барбір
liudmila.barbir/Instagram

Усі звикли, що рум'яна за правилами наносять лише на одну зону обличчя. Проте тренди у макіяжі цього року говорять дещо про інше, а саме – тепер для корекції обличчя деякі візажисти рекомендують використовувати виключно рум'яна. За її допомогою можна навіть застосувати деякі лайфхаки:

  • аби досягти ефекту омолодження та округлити обличчя, наносимо рум'яна у центр щічок;
  • щоб створити візуально видовжене та підтягнуте обличчя, додайте рум'ян на вилиці та розтушуйте їх у напрямку до скронь;
  • якщо наносити рум'яна на повіки, ніс та підборіддя — це лише додасть обличчю більше свіжості та природності.

Геометрія та стрілки – і це не про математику

Людмила Барбір
liudmila.barbir/Instagram

Графічні стрілки, як елемент макіяжу завжди залишатимуться дуже актуальними в індустрії краси, адже вони додають образу особливої виразності та сучасності. Та тренди не обійшли і їх. Щось чули про floating eyeline? 

“Класику ніхто не забирає, однак замість простого нанесення підводки вздовж лінії росту вій, можна створювати стрілки різних форм. Лінії можуть бути подвійними або наноситись на різних частинах повік”, – рекомендує гримерка.

Сяйте разом з блиском та глітером

Неля Шовкопляс
nelya_shovkoplyas/Instagram

Тренд на блиск та різноманітні хайлайтери доволі неоднозначний, адже за словами експертки, то виникає, то зникає з модних тенденцій у світі макіяжу, а саме – блискітки та глітер. Хоча, якщо ці акценти розставлені правильно, то створюють яскраві та виразні образи. Тож беріть на замітку:

  • використання саме срібної та золотої палітри надасть обличчю блискучого вигляду;
  • хайлайтери та блискітки — це чудовий спосіб аби додати блиску та акцентувати на певних частинах обличчя. 
  • до того ж хайлайтер також допоможе створити ефект світлового відбиття, що робить шкіру осяяною та більш привабливою.

Виглядати красивою, звичайно, хочеться завжди. Та якщо говорити тільки про літо, що актуальне та стильне прямо зараз? Раніше ми розповідали про 5 стильних та практичних речей для літа, які завжди в моді.

Новини по темі