Історична нагорода: перша олімпійська медаль збірної України в артистичному плаванні

Україна здобула бронзову нагороду в артистичному плаванні на Олімпіаді-2020
Facebook НОК України та олімпійська команда

Наша олімпійська збірна здобула історичну нагороду – першу медаль для України в артистичному плаванні. «Бронзу» вибороли Анастасія Савчук та Марта Федіна.

Поділитися:

Скарбничка олімпійської збірної України сьогодні поповнилася ще однією нагородою – бронзову медаль у парному артистичному плаванні здобули Анастасія Савчук та Марта Федіна. Це третє місце для нас дуже важливе, адже ця «бронза» – перша олімпійська нагорода в історії незалежної України в даному виді спорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перше українське «золото» на Олімпіаді-2020: Жан Беленюк став кращим у греко-римській боротьбі

Наші спортсменки поступилися лише дуету з Росії та з Китаю, які й посіли перше та друге місце відповідно.

Артистичне плаванняФОТО: Facebook НОК України та олімпійська команда 

Слід згадати, що у 2017 році більш звичну для глядачів назву «синхронне плавання» було змінено Міжнародною федерацією плавання на «артистичне плавання». Це було зроблено для того, щоб популяризувати даний вид спорту і зацікавити ним молоде покоління. Крім того, цей вид спорту – це не лише про синхронні рухи, а, в першу чергу, про артистизм. Тож зміна назви цілком логічна.

Синхронне плаванняФОТО: Facebook НОК України та олімпійська команда 

Сьогодні неймовірно врожайний день для збірної України на Олімпіаді-2020 у Токіо. Золоту нагороду здобув борець Жан Беленюк, «срібло» – борець Парвіз Насібов та «бронзу» – борчиня Ірина Коляденко. Завдяки такому вдалому дню збірна України у загальному медальному заліку піднялася на 37 позицію. Зараз у скарбничці нашої збірної 11 медалей: 1 золота, 2 срібні та 8 бронзових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпійська призерка Еліна Світоліна про бронзову нагороду у Токіо, моральний тиск на спортсменів та підтримку рідних і коханого

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Японії будуть тривати до 8 серпня. Тож ще є час поборотися за медалі.

Новини по темі