Коли свято Віра, Надія, Любов: історія свята, традиції та поздоровлення

Коли відзначається свято Віра, Надія, Любов
Pexels/Tara Winstead

Щорічно православні християни відзначають День пам'яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. У цей день заведено поздоровляти з днем ​​ангела всіх жінок з іменами Віра, Надія, Любов та Софія.

Поділитися:

30 вересня православні християни відзначають свято Віра, Надія, Любов. У цей день заведено поздоровляти з днем ​​ангела всіх жінок з іменами Віра, Надія, Любов та Софія, відвідувати храми й читати молитви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВихідні дні у жовтні 2021: скільки будуть відпочивати українці восени

Історія свята Віра, Надія, Любов

Історія свята Віра, Надія, Любов починається з часів царювання імператора Адріана (117-138). Відомо, що в Римі жила благочестива вдова Софія (це ім'я означає премудрість) і було у неї три дочки: Віра, Надія і Любов. Імена дівчини отримали на честь трьох головних християнських чеснот. Софія була глибоко віруючою християнкою, тому виховала дочок у любові до Бога і вчила не прив'язуватися до земних благ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли відзначається день Вчителя 2021 в Україні: історія свята та привітання

Слух про приналежність цього сімейства до християнства дійшов до імператора Адріана, і він захотів на власні очі побачити трьох сестер та їх мати Софію.

Віра, Надія, Любов та їх мати Софія постали перед імператором і почали безбоязно сповідали віру в Бога, що воскрес із мертвих і дарував вічне життя всім віруючим в нього.

Розгніваний імператор наказав їм змінити свої переконання і принести жертву язичницьким богам, але жінки відмовилися зрадити свою любов до Бога. Тоді Адріан наказав піддати дівчаток жорстоким тортурам, в результаті яких вони загинули. Мати Софія залишилася жива, поховала останки своїх дочок і два дні, в скорботі, не відходила від їх могили. На третій день Господь послав їй тиху кончину. Свята Софія, зазнавши за Христа великі душевні муки, разом з дочками Віра, Надія, Любов була зарахована до лику святих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКоли переводять годинник на зимовий час 2021: як впливає на здоров'я переведення стрілок годинника

Привітання зі святом Віра, Надія, Любов

►Сьогодні іменини у чудових жінок – Віри, Надії, Любові та Софії. Ви – символ цнотливості, тепла і жіночності. Нехай ваші святі покровительки завжди оберігають вас від негараздів і поневірянь. Віра в диво осяває ваш шлях добрими вчинками, надія в серці не тьмяніє ні на мить, а любов буде відданою супутницею протягом усього життя.

►Вітаю з днем пам'яті святих Віри, Надії, Любові та богомудрої матері їх Софії! Нехай Господь і святі мучениці благословлять вас і ваших близьких, надавши безмірні християнські чесноти: віру, надію, любов і мудрість. Нехай вас не потривожать хвороби та печалі, в родині панують любов, мир і злагода, в серці живе віра і любов до добра, а думки течуть праведно і безтурботно.

►Всіх, хто носить чудові імена Віра, Надія, Любов та Софія поспішаємо привітати з Днем Ангела, бажаємо міцного здоров'я, спокійного серця, миру в душі та домі, теплої дружньої компанії та красивого сонячного дня. Будьте щасливі!

►Вітаю з Днем Віри, Надії, Любові та матері їх Софії! Бажаю, щоб твоя віра була міцна, щоб у твоєму житті жодного дня не було без надії, щоб любов постійно надавала тобі сил. Добра і щастя тобі, радості та світлої посмішки.

►Вітаємо всіх з чудовим святом – Днем Віри, Надії, Любові та матері їх Софії! Нехай в кожному з вас живе віра, нехай ніколи не покидає надія, нехай зігріває любов, і нехай мудрість не дозволить збитися зі шляху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на жовтень 2021 для всіх знаків зодіаку: кому пощастить найбільше, а кого очікують неприємності

На свято Віра, Надія, Любов та Софія спробуйте приготувати галушки за рецептом Руслана Сенічкіна:

Новини по темі