Концерт в Бірмінгемі на підтримку України: виступи Еда Ширана, Джамали, звернення Біллі Айліш та зібрані $14,7 млн для українських біженців

Концерт в Бірмінгемі на підтримку України: виступи Еда Ширана, Джамали, звернення Біллі Айліш та зібрані $14,7 млн для українських біженців
gettyimages.com

Вчора в англійському Бірмінгемі пройшов благодійний концерт під назвою Concert For Ukraine на підтримку України в боротьбі з російською агресією.

Поділитися:

Тисячі людей зібралося вчора, 29 березня, на Resorts World Arena у Бірмінгемі. Організотори зазначили, що концерт за участі популярних світових зірок організували за два тижні, а квитки на нього були розпродані за 45 хвилин. За вечір було зібрано колосальні $14,7 для організації DEC, яка допомагає українським біженцям.

концерт в Бірмінгемі

В концерті взяли участь Ед Ширан, Каміла Кабельо та Палома Фейт, Snow Patrol та інші знаменитості. Однією з ведучих була учасниця легендарного гурту 90-х Spice Girls – Емма Бантон.

Емма Бантон

Спеціальним гостем стала українська співачка Джамала, яка після перемоги на «Євробаченні-2016» добре відома не тільки в Європі, а й в усьому світі. Співачка активно комунікує з усіх можливих  інформаційних міжнародних майданчиків про ситуацію в країні. Ми писали про те, що Джамала зібрала 67 мільйонів євро для Збройних сил України під час виступу на національному відборі на Євробачення в Німеччині. В Бірмінгемі Джамала теж долучилася до збору коштів своїм співом, виконавши таку чутливу для українців «1944».

Джамала

Організатори зазначили, що «пісня Джамали увійшла в історію по багатьом іншим причинам, окрім піднятого одного разу скляного мікрофону», натякаючи на те, що «1944» — це історична пісня, але не лише в контексті перемоги у «Євробаченні».

"Приємно мати можливість зробити щось, що посилить усвідомленість та прибавить гроші", — зазначив Ед Ширан, який теж виступив вчора.

Ед Ширан

Підримку Україні висловила також і співачка Біллі Айліш, яка, на жаль, не змогла приїхати на концерт, проте по відеозв’язку зазначила, що висловлює підтримку всім учасникам концерту та солідарна з українцями, яким довелося залишити свої домівки і втратити все.

Біллі Айліш

Одним із найбільш чуттєвих номерів став виступ скрипалів разом з українським музикантом, якому довелося чекати 4 переривів між бомбардуваннями, щоб записати свою партію.

Концерт в Бірмінгемі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖГурт Scorpions підтримав українців і змінив слова культової пісні Winds of Change: замість москви "написано Україна"

Символічним був виступ британського рок-гурту Manic Street Preachers, під час якого на екрані був процитований рядок їхньої пісні:

If You Tolerate This Your Children Will Be Next (Якщо ви будете терпіти це, ваші діти будуть наступними)

концерт

ФОТО: gettyimages.com

Новини по темі