Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Кулінарний шедевр у мікрохвильовці: 5 простих ідей

фарширована картопля
Надсмачний сніданок, перекус чи десерт всього за кілька хвилин.

Смачна страва не завжди вимагає багато часу, кулінарного досвіду чи значних зусиль – і ми регулярно тобі це доводимо. Та сьогодні ми зібрали п’ять найпростіших рецептів, які тільки можна уявити. Нічого запікати і смажити не доведеться – мікрохвильовка зробить усю справу за тебе. Ці ідеї забезпечать тобі ідеальний сніданок, ситний перекус чи неймовірно смачний десерт. А затрати часу – від 3 до 10 хвилин.

Омлет у томатах

Фото: Getty Images

Інгредієнти

Помідор – 1 велика шт.

Яйце – 1 шт.

Плавлений сир – 1 слайс

Сіль, перець – щіпка

Зелень (петрушка, зелена цибуля і т. д.) – за смаком

Як приготувати омлет у томатах

1. Беремо помідор і зрізаємо вершечок. Виймаємо серцевину за допомогою ложки.

2. Подрібнюємо будь-яку зелень.

3. Збиваємо яйце із сіллю, перцем та подрібненою зеленню.

4. Заповнюємо помідор яєчною сумішшю на 2/3, адже омлет буде підійматися.

5. Зверху кладемо слайс плавленого сиру (можна натерти звичайний твердий) і накриваємо помідорною «кришечкою».

6. Відправляємо в мікрохвильовку на 3-4 хвилини.

Шоколадний мафін у чашці

Фото: Getty Images

Інгредієнти

Какао – 2 ч. л.

Молоко – 100 мл

Яйце – 1 шт.

Цукор – 3 ст. л.

Борошно – 3 ст. л.

Шоколад – 1 плитка

Коричневий цукор – 1 ч. л.

Цукрова пудра – для декору

Оцет – 1 ч. л.

Сода – дрібка

Як приготувати шоколадний мафін у чашці

1. Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти – борошно, цукор і какао.

2. В іншій тарі поєднуємо молоко і яйце, а також додаємо дрібку ванільного цукру. Не перестарайся: надлишок ваніліну може зробити десерт гірким.

3. До вологої суміші додаємо соду, погашену оцтом. Так мафін буде пишним.

4. Сюди ж висипаємо суху суміш. Ретельно перемішуємо.

5. Подрібнюємо шоколад качалкою і змішуємо з тістом.

6. Беремо чашку з вузьким дном і широким горлом, щоб мафін вийшов правильної форми. Змащуємо її вершковим маслом і посипаємо коричневим цукром – це для хрумкої скоринки.

7. Заливаємо тістом 2/3 чашки і відправляємо до мікрохвильовки на 5 хвилин.

8. Перевіряємо мафін на готовність за допомогою зубочистки: якщо тісто не прилипає – воно готове. Посипаємо цукровою пудрою для краси.

Піца в чашці

Фото: Getty Images

Інгредієнти

Борошно – ½ скл.

Сіль – щіпка

Сода – щіпка

Вершкове масло – 20 г

Молоко – 100 мл

Томатна паста – 1 ст. л.

Шинка – 100 г

Сир – 100 г

Помідор – 1 шт.

Як приготувати піцу в чашці

1. У великій чашці (або в невеликій мисці) поєднуємо борошно, сіль і соду. Перемішуємо.

2. Сюди ж додаємо 2 ст. л. розтопленого вершкового масла і 100 мл молока. Ретельно перемішуємо.

3. Сире тісто змащуємо томатною пастою.

4. Викладаємо сир, помідори й шинку. Важливо, щоб шар сиру був зверху.

5. Відправляємо в мікрохвильовку на 5 хвилин.

Таку порційну піцу зручно брати з собою на роботу!

Білковий десерт а-ля «Пташине молоко»

Фото: Getty Images

Інгредієнти

Яєчні білки – 2 шт.

Цукор – 50 г

Чорний шоколад – 50 г

Як приготувати білковий десерт

1. Збиваємо білки з цукром до міцної піни.

2. Подрібнюємо шоколад та додаємо до білків. Обережно перемішуємо, щоб не зіпсувати повітряну структуру.

3. Заповнюємо сумішшю чашку або маленьку миску на 2/3. Обводимо ложкою уздовж внутрішніх стінок тари, щоб десерт не прилипав.

4. Відправляємо до мікрохвильовки на 30 секунд на максимальній потужності.

5. Даємо готовому десерту трохи охолонути. Потім перевертаємо його на тарілку та прикрашаємо ягодами або шоколадом.

Картопля, фарширована шинкою

Фото: Getty Images

Інгредієнти

Картопля – 2-3 шт.

Шинка – 250 г

Сир – 150 г

Сіль, перець, прянощі, зелень – за смаком

Як приготувати картоплю з шинкою

1. Чистимо картоплю і робимо в ній поперечні надрізи майже до кінця.

2. Сиплемо сіль, перець і будь-які трави чи прянощі на картоплю. Важливо, щоб спеції потрапили в надрізи.

3. Змащуємо картоплю олією згори та в надрізах.

4. Нарізаємо шинку тонкими слайсами, а сир натираємо на дрібній тертці.

5. У кожний надріз картоплі викладаємо шматок шинки.

6. Кладемо картоплю в рукав і обов’язково робимо у ньому ножем декілька отворів – інакше він вибухне.

7. Відправляємо картоплю в рукаві до мікрохвильовки на 10 хвилин.

8. Виймаємо готову картоплю з рукава та посипаємо тертим сиром. Ставимо в мікрохвильовку ще на 3 хвилини, щоб той розплавився.

Можна подавати із подрібненою зеленню – так і смачніше, і естетичніше.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

2019-11-12
Новини
Новини