Легенда футболу Андрій Шевченко та група 1+1 media запускають кампанію із закликом бойкотувати російських спортсменів

Андрій Шевченко спільно з 1+1 media запускають проєкт Спортивний фронт із закликом бойкотувати російських спортсменів

Андрій Шевченко звернувся із закликом говорити про важливість допомоги Україні на всіх можливих майданчиках

Поділитися:

Андрій Шевченко, найкращий футболіст Європи 2004 року, головний тренер національної збірної України (2016-2021 рр), легендарний спортсмен, якого знають в усьому світі, та герой України, спільно з 1+1 media запускають проєкт «Спортивний фронт». Це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародного спортивного комʼюніті до війни в Україні. Мета кампанії — блокування російських збірних та команд, бойкот спортсменів-росіян, які висловилися «за війну» або не озвучили свою позицію, та всебічна підтримка українського спорту. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я так хотів усіх обійняти, був дуже радий поверненню»: у студії «Сніданку з 1+1» Андрій Шевченко розповів про перші емоції після приїзду до Києва та про що спілкувався із Зеленським

«Українські стадіони замовкли… Проте ми, спортсмени всього світу, не маємо мовчати. Закликаю кожного підтримати бойкот російських спортсменів, збірних та команд, поки триває війна. Підтримайте Україну на спортивному фронті», — закликає Андрій Шевченко у відео.

У мережі вже доступний перший відеоролик проєкту, героєм якого став сам Андрій. Відео зняте на стадіоні в частково зруйнованому від ракетного удару мікрорайоні, де свого часу мешкав Шевченко з родиною. Лейтмотив відео — «Мовчання вбиває». Команда проводить яскраві паралелі, в яких умовах сьогодні вимушений жити кожен українець внаслідок війни рф і як мовчання російських спортсменів, які мають колосальну аудиторію по всьому світу, щоденно вбиває багатьох невинних людей. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній тренер збірної України Андрій Шевченко заплакав у ефірі італійського телебачення, поки розповідав про війну

Водночас, на сторінках своїх соціальних мереж Андрій Шевченко звернувся до колег і закликав усіх небайдужих піднімати питання драматичних подій в Україні серед своєї аудиторії, говорити про важливість допомоги Україні на всіх можливих майданчиках та наближати таким чином Перемогу добра над злом!

«Спортивне комʼюніті в усьому світі є чи не найпотужнішим за своїм впливом. Спорт обʼєднує цілі континенти та народи і завжди мусить бути справедливим та холоднокровним. Водночас, досі залишаються федерації та різні види спорту, де присутні росіяни. І це прикро, бо поки в Україні триває війна — ці люди не несуть жодної відповідальності за дії, які чинить країна-агресор. Ми прагнемо це змінити і будемо докладати максимальних зусиль, аби голос України звучав гучно на всіх спортивних майданчиках та обʼєднував багатомільйонну публіку в намаганні світлої Перемоги України в цій жахливій війні», — прокоментував Вадим Гутцайт, міністр молоді та спорту України. 

Хештеги проєкту — #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine #StopWar. Серед майданчиків 1+1 media, які вже залучені до проєкту ТСН, «Сніданок з 1+1», «Профутбол Digital», FootballHub, «Про спорт», ТСН.ua, УНІАН та багато інших ресурсів. Проєкт реалізується за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Новини по темі