«Я так хотів усіх обійняти, був дуже радий поверненню»: у студії «Сніданку з 1+1» Андрій Шевченко розповів про перші емоції після приїзду до Києва та про що спілкувався із Зеленським

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
У студії «Сніданку з 1+1» Андрій Шевченко розповів про перші емоції після приїзду до Києва та про що спілкувався із Зеленським

Андрій Шевченко вчора особисто зустрівся із Президентом України Володимиром Зеленським та розповів "Сніданку з 1+1" про зустріч.

Поділитися:

Улюблена програма українських телеглядачів «Сніданок з 1+1» в ефірі телеканалів ТЕТ та 2+2 та у прямому ефірі на YouTube у будні з 7:00 до 10:00 та у вихідні – з 8:00 до 10:00 продовжує розповідати українцям про оперативні новини в країні, долучати спеціалістів різних галузей та розповідати історії земляків, яким вдалось врятуватись від бойових дій.

За ініціативи Президента України Володимира Зеленського стартувала робота фандрейзингової платформи UNITED24, яка направлена на відновлення та розвиток України. І першим її  амбасадором став Андрій Шевченко, який разом з громадською діячкою та координаторкою платформи Ярославою Гресь ексклюзивно завітав до студії «Сніданку з 1+1».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній тренер збірної України Андрій Шевченко заплакав у ефірі італійського телебачення, поки розповідав про війну

Кандидатуру легендарного тренера та футболіста запропонував сам Зеленський, а Шевченко – без роздумів погодився. Вчора футболіст особисто зустрівся із президентом. Ця інформація одразу розлетілась інтернетом, усіх цікавило, про що саме вони говорили. За словами Шевченка, зустріч була дуже теплою, а він, своєю чергою, подякував президентові за його роботу.  

Шевченко та Зеленський

«Для мене це велика честь та гордість, що я став першим амбасадором, можна сказати послом UNITED24 і побачити президента з початку війни – це була дуже сильна емоція. Все, що зробив Зеленський для країни, як він вистояв та зумів нас об’єднати, це дуже важливо, це був сильний момент зустрічі», — наголосив футболіст.

Як повідомила Ярослава Гресь, платформа UNITED24 була створена як головне вікно для збору благодійних пожертв на підтримку України. Пожертви надходять не тільки від великих корпорацій, але і від людей з усього світу. За перший тиждень роботи платформа отримала пожертви з 72 країн світу. Наразі доступні різні напрямки допомоги: оборона та розмінування (Україна наразі є однією з найбільш замінованих країн світу), медична допомога та відбудова критичної інфраструктури. Кошти одразу направляються у Національний банк України.

У майбутньому в форматі UNITED24 заплановані різні колаборації, аукціони, лоти яких будуть мати світову цінність.

Андрій Шевченко вперше відвідав Україну з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну. Говорить, що йому дуже захотілось прогулятись Києвом пішки. Особливим футболіст назвав момент ще на вокзалі, коли він на пероні побачив потяг до Харкова.

«Ми прибули, а з сусіднього перону відходив потяг з Києва на Харків. І я побачив напівзаповнені вагони і зрозумів, що люди починають повертатись. Життя починає повертатись в Україну. У нас є віра у перемогу. Для мене це був важливий момент та показник, що ми обов’язково переможемо. І буде в Україні все добре. На вокзалі мене багато хто впізнав. Я так хотів усіх обійняти, був дуже радий поверненню», — наголосив Шевченко, коментуючи, як фотографувався, роздавав автографи та обіймався з усіма охочими українцями, які впізнали його на вокзалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це жах, від якого я хочу прокинутися", — Андрій Шевченко зі сльозами на очах дав інтерв'ю італійському телеканалу про війну в Україні

Майже одразу по прибуттю до Києва, футболісту зателефонувала сестра та розпитувала, як там столиця, адже сестрі разом з мамою довелось покинути України та поїхати до Італії через погіршення здоров’я мами футболіста.

Раніше у «Сніданку 1+1» Шевченко розповідав, що його родина подала заявку на прийом українських переселенців у себе вдома у Великобританії. У ефірі футболіст повідомив, що нарешті вдалось подолати усі британські бюрократичні моменти і найближчими днями до будинку Шевченка заїдуть українці. Документи на цю ініціативу готуватися декілька місяців.

Окрім того, вже 23 травня у Мілані Андрій Шевченко повернеться на поле у якості гравця під час матчу Героїв Інтеграції. Щодо гола у ворота суперника він обіцянки не дав, проте пообіцяв зіграти професійно.

У матчі легендарні футболісти з всього світу вийдуть на поле, щоб зібрати кошти для підтримки протидії будь-яким видам дискримінації та для забезпечення потреб українських переселенців, що вимушено покинули свої домівки через війну росії проти України.  Телеглядачі зможуть подивитись матч на телеканалі 2+2 о 21:40 за київським часом 23 травня.

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.  Не пропустіть щодня проєкт з  07:00 до 10:00, а у вихідні – з 8:00 до 10:00 на телеканалах ТЕТ і 2+2, а також на YouTube.

Новини по темі