Легенда українського футболу Андрій Шевченко поселить в своєму будинку дітей українських біженців

Легенда українського футболу Андрій Шевченко поселить в своєму будинку дітей українських біженців

Знаменитий український футболіст та тренер також допоможе 150 українцям виїхати в Великобританію.

Поділитися:

Відтоді, як 24 лютого росія розпочала відкриту повномасштабну війну з Україну, понад 3 мільйони українців були змушені покинути свої домівки і шукати прихистку закордоном. ООН описує нинішню ситуацію як найбільшу кризу біженців у Європі з часів Другої світової війни. Колишній тренер збірної України Андрій Шевченко пообіцяв підтримати українців, поселивши дітей-біженців у свій лондонський будинок та допомагаючи 150 українцям оселитися у Великобританії.

«Я намагаюся підтримувати свою країну, привернути увагу, говорити саме про те, що відбувається, торкнутися серця людей. Звичайно, я намагаюся збирати гуманітарну допомогу і допомагати своїй країні, своєму народу, біженцям».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЛегенда українського футболу Сергій Ребров заявив, що повернеться до України для боротьби з російськими окупантами

Уряд Великої Британії розпочав кампанію «Дім для України», в якій вже висловили зацікавленість понад 90 000.

«Я чекав на правила уряду, а тепер все зрозуміло… Я тут працював із послом України, у мене є пара друзів, які хочуть допомогти, і ми збираємось прийняти 150 біженців і поселити їх в різних районах і взяти пару дітей також у мій дім», — сказав футболіст.

У 45-річного Андрій Шевченко підростає четверо синів, тому він добре розуміє біль всіх українських батьків. В інтерв’ю ITV News тренер сказав:

 «Війна дуже жорстока, і важко бачити, як руйнуються міста, гинуть люди. Я батько чотирьох дітей, і я не можу витримати, коли бачу зображення дітей, які вмирають, бомби, які влітають у дитячу лікарню. Я думаю, що жодна людина в світі не може це витримати».

Шевченко Андрій

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУкраїнська тенісистка Еліна Світоліна перемогла росіянку: всі призові перерахує військовим

Мама та сестра футболіста лишаються у Києві, і за словами Шевченка, він спілкується з ними щоденно:

«Я думаю, що в Україні немає місця, де ти зараз почуваєшся в безпеці. Я не можу в це повірити, іноді це схоже на поганий сон…», – сказав він.

Відомо також, що колишній нападник "Челсі" та "Мілана" має намір запустити спільну програму із Всесвітньою продовольчою програмою ООН і зібрати 1 млн фунтів на допомогу Україні.

Новини по темі