Легендарний голкіпер Олександр Шовковський став амбасадором суспільно важливого проєкту «Спортивний фронт»

Легендарний голкіпер Олександр Шовковський став амбасадором проєкту «Спортивний фронт»

До масштабної комунікаційної кампанії «Спортивний фронт» доєднався легендарний голкіпер київського «Динамо» Олександр Шовковський.

Поділитися:

Група 1+1 media, один з найбільших медіахолдингів Східної Європи, що нині працює 24 на 7 задля головної мети — Перемоги України у війні з рф, продовжує активну боротьбу не лише на інформаційному, а й на спортивному фронті. 

До масштабної комунікаційної кампанії «Спортивний фронт» вже доєдналися провідні українські спортсмени зі світовим впливом, серед яких: футболіст Андрій Шевченко, дзюдоїст Георгій Зантарая, художня гімнастка Ганна Різатдінова та каратист Станіслав Горуна. Ролики, в яких спортсмени закликають до бойкоту росіян та білорусів, поширюються інтернетом та транслюються на телебаченні в ефірі марафону «Єдині новини». 

Олександр Шовковський

Новим героєм ініціативи став легендарний голкіпер київського «Динамо», помічник головного тренера збірної України Олександр Шовковський, який у спеціальному зверненні розповів про свою позицію щодо участі представників країни-агресора в міжнародних змаганнях та закликав людей обʼєднуватися навколо Спортивного фронту.

Зйомки соціального відеоролика проходили на Центральному міському стадіоні «Чемпіон» у місті Ірпінь, який після окупації Київщини російськими військами та влучання ворожих снарядів зазнав величезних руйнувань. До слова, до повномасштабної війни, яку росія розв’язала за підтримки білорусі, на стадіоні проходили чемпіонати світу серед українських діаспорних команд, всеукраїнські чемпіонати серед молоді та команд ДЮСШ з регбі, лакросу, чисельні обласні та міські змагання з різних видів спорту. Нині ж там розруха — пошкоджені трибуни, підтрибунні приміщення та тенісні корти. 

«Я знаю: голкіпер захищає ворота від м'яча противника. Але як їх захистити від ворожої російської ракети? Я знаю: вболівальники можуть приймати гравця або ні.  Але як прийняти цю нестерпну тишу на трибунах? Сьогодні росія продовжує війну в Україні,  а російські спортсмени продовжують мовчати. І це мовчання — тиха підтримка терору. Я звертаюся до всіх, кого об'єднує любов до спорту! Ми не маємо мовчати!  Всі ми, весь демократичний світ, — єдина збірна у боротьбі за перемогу над злом!», — розповів у відео Олександр Шовковський. 

Олександр Шовковський

Окрім того, помічник головного тренера Збірної України зазначив, що нині абсолютно кожному важливо докладати максимум зусиль, аби весь світ знав, з чим українцям доводиться щоденно зіштовхуватися та які трагедії відбуваються в житті людей. 

«росія знищує, вбиває, катує наших людей. Нині Україна, як щит, стоїть перед усією Європою. Усі мають це розуміти і не мають стояти осторонь», — підкреслив Олександр. 

Спортивний фронт

Відеоролик доступний до перегляду та поширення у соціальних мережах групи 1+1 media та на YouTube-каналах 1+1 і ТСН. Також соціальна кампанія транслюється в межах телемарафону «Єдині новини»

Спортивний фронт

Серед майданчиків 1+1 media, які також залучені до проєкту — ТСН, «Сніданок з 1+1», «Профутбол Digital», FootballHub, «Про спорт», ТСН.ua, УНІАН та багато інших ресурсів. Проєкт реалізується за підтримки Міністерства молоді та спорту України, а також видання Tribuna.com. Ключові хештеги ініціативи — #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWar, #russiaisateroriststate. 

Нагадаємо,  що у червні група 1+1 media спільно з Андрієм Шевченком, найкращим футболістом Європи 2004 року, головним тренером національної збірної України (2016-2021 рр), легендарним спортсменом, якого знають в усьому світі, та героєм України, запустили проєкт «Спортивний фронт». Це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародного спортивного комʼюніті до війни в Україні. У мережі вже доступні п’ять відеороликів, героями яких стали сам Андрій Шевченко, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова, бронзовий призер Олімпійських ігор Станіслав Горуна, легендарний голкіпер Олександр Шовковський

Новини по темі