“Профутбол Digital” розповів ексклюзивні історії про незламних українських ультрас з полку “Азов”

“Профутбол Digital” розповів ексклюзивні історії про незламних українських ультрас з полку “Азов”

Боєць розповів про те, як пройшов пекло оточеного Маріуполя, пораненим прорвався на “Азовсталь”, дивом вижив під бомбардуваннями на заводі та проходив обмін полоненими

Поділитися:

Спортивний проєкт групи 1+1 media – “Профутбол Digital” – продовжує розповідати про українських захисників, які щоденно наближають нашу країну до Перемоги. Герой нового випуску – “Торк”, ультрас “Маріуполя” та боєць полку “Азов”

У спеціальному матеріалі, що доступний до перегляду на YouTube-каналі за цим посиланням, “Торк” розповів про те, як пройшов пекло оточеного Маріуполя, пораненим прорвався на “Азовсталь”, дивом вижив під бомбардуваннями на заводі та проходив обмін полоненими. 

“Після першого авіаудару я почав повзти далі. Розмістився між стіною та бетонним блоком. Сил вже не було... Прилетіла ще одна ракета, яка влучила перед парканом, а на спину посипалися вторинні матеріали. Згодом побачив двох нацгвардійців, які з криками “Ми тобі допоможемо!” бігли мені на зустріч…

Проліз трохи вперед. Очікував на хлопців і дивився на годинник. Через 5,10,20 хв їх не було.. Лежав, замерзав і розумів, що кінець вже незабаром. Проте бігли вони вже втрьох. Поклали мене на саморобні носилки та маленькими перебіжками, під час роботи міномета, переносили мене від одного укриття до іншого”, – розповів “Торк”. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖХерсонські футболісти та ультрас на війні: Профутбол Digital розповіли історії захисників з тимчасово окупованого регіону

Окрім того, боєць розповів про роботу операційної “Азовсталі”, лікарів, які безперебійно надавали медичну допомогу пораненим і йому в тому числі, та пригадав, як росіяни обстрілювали бункер з пораненими й не давали дістатися до їжі. 

“російські війська розбомбили бункер, куди ніхто не міг добратися. До того ж добиратися туди потрібно було просто неба. Навіть під час режиму припинення вогню все одно на хлопців летіли ВОГи з АГС”, – зазначив під час інтерв’ю ультрас “Маріуполя” та боєць полку “Азов”. 

Про те, як захисники, які назавжди вписали свої імена в новітню історію України, відреагували на рішення командування виходити із “Азовсталі”, які розмови точилися між бійцями на заводі та як російські військові намагалися залякувати їх у полоні – дивіться у повному випуску. 

Автор матеріалу – Роман Куплевацький, спортивний журналіст.
Ключові меседжі випусків – #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWarInUkraine.

Профутбол Digital – футбольно-аналітичний спортивний проєкт 1+1 media, в межах якого обговорюються найгостріші моменти матчів Чемпіонату України і Кубків УЄФА, новини футбольної індустрії, трансфери, реформи та прогнози.

Новини по темі