Допоможе схуднути та оздоровитися: чим особлива літня дієта

Літня дієта для схуднення: які продукти варто додати в раціон, щоб швидко позбутися зайвих кілограмів
Freepik

Літня дієта для схуднення: які продукти варто додати в раціон, щоб швидко позбутися зайвих кілограмів

Поділитися:

Літо — це час відпусток, приємно проведеного часу на вулиці, а також нестерпної спеки, яка здається змушує наш організм тільки до одного, а саме харчуватись свіжою та легкою їжею. Інколи ми забуваємо про те, що харчування влітку має бути не тільки смачним, але й корисним для здоров’я, адже саме в цей період наш організм потребує особливого догляду. І, здається, літня дієта — це якраз те, що нам потрібно.

Що таке літня дієта

Літня дієта, як правило, зосереджена на легких, освіжаючих стравах, які допомагають підтримувати водний баланс і забезпечують наш організм необхідними поживними речовинами навіть попри свою низьку калорійність. А ми добре знаємо, що саме влітку дуже важливо підтримувати водний баланс і пити багато води протягом дня. У раціон літньої дієти зазвичай входять продукти багаті на вітаміни, мінерали та антиоксиданти та до того ж мають зовсім небагато калорій, що дозволяє людині таким чином і схуднути.

Літня дієта не виключає вживання і різноманітних білків, але потрібно зважати, щоб вибирати саме нежирні джерела білка, які легше засвоюються в нашому організмі. Це можуть бути морепродукти, курка, індичка, але без важкого та жирного м’яса. До того ж рекомендується вживати й рослинні джерела білка: бобові, горіхи та насіння чи навіть тофу.

  • Смакуйте кавун. Ця соковити літня ягода дуже добре освіжає та насичує. Кавун багатий на вітаміни А і С. Наріжте його для освіжаючої закуски або змішайте з корисним смузі, щоб допомогти собі подолати спеку.
  • Не забувайте про йогурт. При літній дієті — це ваш літній рятівник. Йогурт є ідеальною сумішшю поживних речовин. Він містить багато пробіотиків для здоров'я кишківника, а також багатий на білок, кальцій і вітаміни. Зробіть собі грецький йогурт з фруктами або приготуйте заморожений і насолоджуйтесь своїм самопочуттям.
  • Похрумтіть огірками. Хрусткі огірки — обов'язкова складова літнього раціону. Ці овочі дарують відчуття свіжості ще й при цьому забезпечуючи вас необхідними вітамінами та мінералами. Нарізайте їх у салати або смакуйте просто так. До того ж вони на 95% складаються з води.
  • Побалуйте себе ягодами. Барвисті та солодкі, ягоди — це природні солодощі літа. Вони насичені антиоксидантами та клітковиною. До того ж чудово допомагають боротися із запаленнями та підтримують травлення. Смакуйте їх свіжими, додавайте до салатів або змішуйте зі смузі, щоб отримати смачний заряд бадьорості та здоров'я.
  • Додайте свіжості від цитрусових. Літо точно вимагає яскравого смаку цитрусових, таких як апельсини, лимони та грейпфрути. Ці освіжаючі смаколики насичені вітаміном С, необхідним для імунітету та здоров'я нашої шкіри. 
  • Зробіть собі смузі. Це універсальний спосіб аби скуштувати чогось прохолодного та ще й з поживними речовинами. Ви можете використовувати кокосову воду або мигдальне молоко та додавати туди різноманітні фрукти, овочі чи джерела білка, наприклад, грецький йогурт.

харчування, салат, дієта

Правильне харчування – це один з ключових факторів не тільки для хорошого самопочуття, але й для успішного схуднення. Та варто не забувати про те, що дієтичні потреби та вподобання у всіх різні. І завжди корисно проконсультуватися з медичним працівником або дієтологом, щоб отримати індивідуальну пораду та не зашкодити своєму організму.

Чому літня дієта важлива

  • Зменшує зневоднення. Влітку ми більше пітніємо, тому важливо вчасно постійно поповнювати втрачену рідину.
  • Покращує обмін речовин. Висока температура прискорює обмін речовин, який вимагає завжди корисної їжі для хорошого функціонування.
  • Зміцнює імунітет. Літня дієта допомагає зміцнити імунітет та захистити організм від вірусів і бактерій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30-30-3: медики розповіли про нову дієту для схуднення

Новини по темі