30-30-3: медики розповіли про нову дієту для схуднення

Дієтологи назвали нову дієту, яка допоможе схуднути та покращити стан здоров'я
Freepik

Дієтологи назвали нову просту дієту, яка допоможе схуднути та покращити стан здоров'я

Поділитися:

Дієтологи розповіли про нову дієту 30-30-3, яка допоможе схуднути, покращити стан кишечника та знизити ризик деяких хронічних захворювань.

Про цей режим харчування вперше розповіла сертифікована лікарка та дієтологиня Емі Шах, яка спеціалізується на клінічній медицині та алергології і імунології. Її дієта 30-30-3 набирає популярності серед бажаючих схуднути, а також привернула увагу інших дієтологів.

В основі цієї дієти – метод харчування за принципом вживання 30 грамів білка, 30 грамів клітковини та трьох пробіотичних продуктів щодня.

Дієта 30-30-3: ключові правила

Дотримуючись такої дієти людина повинна вживати щодня 30 грамів білка в першому прийомі їжі. Дієтологи відзначають, що на початку дня вкрай важливо вживати їжу, багату на білок - це сприяє поліпшенню стану кишечника. Крім того, вживання білка у першій половині дня допоможе контролювати апетит – знизити потяг до їжі та збалансувати рівень цукру в крові.

Дієта 30-30-3 передбачає вживання 30 грамів клітковини протягом усього дня, яка також важлива для здоров'я кишечника і травної системи. Заключним правилом цієї системи харчування є три пробіотичні продукти на день - наприклад, йогурт, кефір, м'який сир, комбуча або квашена капуста. Ці продукти багаті на пробіотики і мають численні переваги для здоров'я.

Дієтологи підкреслюють, що така система харчування допоможе не лише позбутися зайвих кілограмів, а й покращити здоров'я, адже позитивно впливає на стан кишечника.

Раніше у Сніданку з 1+1 розповідали про користь середземноморської дієти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтервальне голодування: яку небезпеку становить популярна дієта

Новини по темі