«Мільйон доларів, щоб відсудити своє майно, як єдиний прецедент у світі»: авторка спецпроекту ТСН «Розділені» Неллі Ковальська розповіла про улюблений епізод

Неллі Ковальська розповіла про улюблений епізод спецпроекту ТСН «Розділені»

З 26 по 30 липня на 1+1 виходить спецпроект ТСН «Розділені». Це 5 авторських міні-фільмів про країни, які за різних обставин були розділені, а їхні частини - окуповані.

Поділитися:

У спецпроекті глядачі побачать на прикладі Кіпру, Молдови, Колумбії, Німеччини та Ірландії, як військово-політичні амбіції впливають на життя громадян та їхні долі.

Авторка проєкту спецкореспондентка ТСН Неллі Ковальська у студії «Сніданку з 1+1» обговорила з ведучими Людмилою Барбір та Єгором Гордєєвим прем’єрну серію про Німеччину та розповіла, що її найбільше вразило під час зйомок.

«Я була здивована, що найскладніше було працювати у Німеччині. Аби зробити німецьку серію, нам довелося їздити до цієї країни тричі.  Коли ми шукали героїв, від більшості тих, хто відмовлявся, я чула один і той самий аргумент: «Ми маємо бути толерантними один до одного, а толерувати можна, лише не чіпаючи дражливі теми, тому ми не будемо говорити».

Окрім того, Неллі Ковальська проанонсувала наступну серію спецпроєкту – Кіпр та зізналась, що це її улюблений епізод.

«Мій улюблений герой кіпрської серії – це прекрасний «Док Кіхот» Мелетіс Апостолідес, який витратив мільйон доларів на те, щоб створити єдиний в світі прецедент, коли він у окупантів фактично відсудив своє майно. Він заможний архітектор, у нього чудове життя на вільній території, але йому не байдуже», — підкреслила Неллі Ковальська.   

Також під час ефіру у «Сніданку з 1+1»  спецкореспондентка розповіла, що після виходу спецпроекту «Розділені», у суботньому та недільному ефірі ТСН покажуть два сюжети про події в Україні, над якими працювала Мар’яна Бухан.

Нагадаємо, при підготовці «Розділених» команда ТСН консультувалася з міністерствами, посольствами експертами, істориками, філософами країн, про які йдеться у спецпроекті. Проект створений за участі експертів меморіального комплексу «Берлінська Стіна», Музею Берлінського муру «Чекпойнт Чарлі», Інституту пам’яті у Колумбії.

ТСН продовжує інформаційно-освітню місію і дотримуючись високих стандартів забезпечує глядачів якісним інформаційним контентом.

Не пропустіть  спецпроєкт «Розділені» з 26 по 30 липня у вечірньому випуску ТСН о 19.30 на 1+1.

Новини по темі