На телеканалах групы 1+1 media ПЛЮСПЛЮС і ТЕТ покажуть український анімаційний фільм “Украдений місяць. Кум”, який було презентовано на міжнародному кінофестивалі у В’єтнамі

На телеканалах групы 1+1 media  ПЛЮСПЛЮС і ТЕТ покажуть український анімаційний фільм Украдений місяць. Кум, який було презентовано на міжнародному кінофестивалі у В’єтнамі

Мультфільм було створено за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Поділитися:

Уже 24 грудня, в суботу, о 10:00 на телеканалах групы 1+1 media  ПЛЮСПЛЮС, і 25 грудня, в неділю, на ТЕТ о 06:30 відбудеться прем’єра анімаційного фільму “Украдений місяць. Кум”, який було створено за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти покласти в тривожну валізу дитини (інфографіка)

В основі мультфільму лежить історія про козака, якого духи врятували від смерті. Вони наділили його магічними властивостями “характерника” та дали завдання оберігати головну святиню козаків - місяць. У давнину звання “козак-характерник” було овіяне легендами. Подейкують, що такого воїна ані вогонь, ані вода, ані куля не могли вбити. Такі козаки були справжніми хранителями таємниць та бойових мистецтв, духовними наставниками на Запорозькій Січі та могли лікувати поранених козаків.

Світова прем’єра українського анімаційного фільму «Украдений місяць. Кум» відбулася в листопаді на міжнародному кінофестивалі у В’єтнамі в місті Ханой.

Музика у анімаційному фільмі “Украдений місяц. Кум” звучить у виконанні тернопільського гурту ТікТу та лірника, учасника музичного проєкту «Голос країни» Гордія Старуха. Слова сучасної колядки написала відома українська психологиня і поетеса Світлана Ройз.

Від початку повномасштабної війни з рф головний художник фільму Борис Денисевич знаходиться в лавах ЗСУ та захищає країну від ворога.

“Наразі я знаходжусь у лавах ЗСУ, в Балці, де б’юся за правду. Основний леймотив нашого анімаційного фільму - це правда і брехня. Правда - це вміння сприймати світ таким, яким він є. Любити тварин, життя, людей, тобто все, що нас оточує. В той час, коли брехня намагається керувати цим процесом і казати вам: не треба так сильно жити, любити, дихати, розмовляти цією мовою, ходити до школи, треба бути покірливим, склонити голову та йти на роботу. Лихо, неправда і брехня хочу забрати наше щастя і те, заради чого народжується людина. Але в житті зло буде покарано так само, як в нашому мультфільмі, і ми всі станемо свідками золотого віку України. Я в це вірю. Переможемо”, - каже  Борис Денисевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День святого Миколая: історія, традиції та прикмети

Дивіться анімаційний фільм “Украдений місяць. Кум” на телеканалах групи 1+1 media - 24 грудня о 10:00  на ПЛЮСПЛЮС та 25 грудня на ТЕТ 06:30. Фільм також буде доступний на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ, що є партнерським проєктом 1+1 media та Київстар.

 

Новини по темі