Найбільша кількість перемог у XXI столітті: на офіційному сайті Євробачення вийшов матеріал, присвячений історії України на пісенному конкурсі

Україна має найбільшу кількість перемог на Євробаченні у XXI столітті: історія участі країни у пісенному конкурсі
eurovision.tv

На офіційному сайті Євробачення вийшов матеріал, присвячений участі України

Поділитися:

Україна є країною з найбільшою кількістю перемог у пісенному конкурсі "Євробачення" у XXI столітті і єдина країна, яка тричі перемагала, починаючи з 2000 року. На офіційному сайті Євробачення вийшов матеріал, присвячений історії України на Євробаченні, в якій зібрано інформацію про найкращі виступи нашої країни на європейському пісенному конкурсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісня Kalush Orchestra "Stefania" побила рекорд по прослуховуванням у Spotify

З моменту свого дебюту на конкурсі у 2003 році Україна 17 разів брала участь у Євробаченні. З цих 17 Конкурсів Україна лише шість разів виходила за межі топ-10 Гранд-фіналу. Одним із таких випадків була перша участь України у 2003 році. Першим артистом, який представляв Україну на Євробаченні, став співак Олександр Пономарьов.

У наступному, 2004 році, відбулись вперше півфінали на пісенному конкурсі Євробачення. Україна – єдина країна, яка проходила від півфіналу до гранд-фіналу кожного Євробачення, в якому вона брала участь.

Україна виграла Євробачення лише з другої спроби, у 2004 році. Руслана принесла своїй країні перемогу з піснею Wild Dances.

У 2005 році Україна прийняла перший пісенний конкурс (50-й) Євробачення в столиці країни, місті Києві. У 2017 році місто вдруге прийматиме Конкурс. Пісня Джамали "1944" принесла Україні другу перемогу на конкурсі із з рекордним на той час підсумком балів.

У конкурсі 2020 року Go_A мали змагатися зі своєю піснею Solovey. Гурт приймав участь у конкурсі  2021 року в Роттердамі, із піснею Shum, з якою  зайняли 5 місце. Учасник гурту Ігор Діденчук також брав участь у Євробаченні з Kalush Orchestra у 2022 році.

З піснею "Stefania" Kalush Orchestra здобули перемогу на Євробаченні для України з 631 балом. 439 балів, отриманих Україною в результаті телеголосування у Великому фіналі, є найбільшою кількістю балів, отриманих телеголосуванням за всю історію Євробачення на сьогоднішній день. Україні залишалося всього 29 балів від отримання максимально можливого бала за телеголосуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виступ України на Євробаченні 2022: текст пісні Kalush Orchestra "Stefania"

Згадаємо емоції від перемоги України на конкусі цього року:

Тепер, коли Україна здобула третю перемогу, Україна є країною з найбільшою кількістю перемог у XXI столітті, і єдина країна, яка тричі перемагала на пісенному конкурсі Євробачення, починаючи з 2000 року, тобто, у новому тисячолітті.

Новини по темі