Про що Kalush Orchestra розповіли на пресконференції в Україні після перемоги на "Євробаченні 2022"

Kalush Orchestra дали першу пресконференцію в Україні після перемоги на Євробаченні 2022
Instagram/kalush.official

Переможці "Євробачення 2022" гурт Kalush Orchestra дали пресконференція в Україні, де відповіли на запитання щодо конкурсу та подальших планів.

Поділитися:

Сьогодні, 17 травня, відбулася перша пресконференція гурту Kalush Orchestra після перемоги на Євробаченні 2022 з піснею "Stefania". Фронтмен гурту Олег Псюк розповів про свої відчуття після перемоги та про плани на найближче майбутнє. А Микола Чернотицький, голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, розказав про перспективи проведення Євробачення 2023 в Україні.

Про перші свої емоції після перемоги Олег Псюк розповідає:

"Ці емоції дуже важко передати. Це було однозначно варте того. Було дуже складно, але ми це зробили".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ця перемога цілком і повністю присвячується Збройним силам України", — Тімур Мірошниченко прокоментував перемогу Kalush Orchestra у "Євробаченні-2022"

Фронтмен Kalush Orchestra каже, що тепер гурт планує тур по Європі, щоб збирати кошти на потребу ЗСУ та українців, постраждалих від війни. А також Олег Псюк розповів ще про таке:

"Ми плануємо продати статуетку переможця Євробачення, щоб зібрати кошти для України. Скоро виставимо її на аукціон, слідкуйте за нашими соцмережами".

Калуш

Також гурт планує робити колаборації з українськими і світовми зірками. Про свою давню мрію Олег Псюк розповідає:

"Мій фаворит – Eminem, маю надію, що прийде час, і буде спільна пісня і з ним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Kalush Orchestra та Jerry Heil присвятили пісню-подяку Анджеліні Джолі за візит до України під час війни та закликали голлівудську зірку бути ангелом миру для нас (відео)

Щодо переспектив проведення Євробачення 2023 в Україні, деякі роз'яснення дав Микола Чернотицький, голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України. Пан Чернотицький сказав:

"Ми зробимо все можливе. І я сподіваюся, що держава нас також підтримає в тому, щоб Євробачення пройшло тут. Я сподіваюся, у мирній Україні. Важливим є фактор безпеки, і остаточне рішення прийматиметься спільно з Європейським мовним союзом".

Микола Чернотицький згадав, що у 2017 році, коли Україна теж приймала Євробачення, наша держава заклала так звану фінансову гарантію – 15 мільйонів євро на випадок, якщо щось піде не так, і конкурс не буде змоги провести у безпеці. У випадку якоїсь форс-мажарної ситуації тоді за ці гроші конкурс проводила б інша країна. Як буде зараз, поки до кінця неясно. Пан Чернотицький каже:

"Це питання комплексніше, ніж просто бажання і можливості. Проте я впевнений, що нам треба зробити все можливе, аби Євробачення пройшло тут, в Україні».

Нагадаємо, вчора у «Сніданку з 1+1» міністр культури та інфомаційної політики Олександр Ткаченко розповів про підготовку до майбутнього конкурсу в Україні. На інформацію про те, що вже свою заяву підстрахувати Україну в організації конкурсу висловили Швеція та Іспанія, Ткаченко відповів категорично:

«Фінансовану допомогу ми приймаємо, але проводити Євробачення будемо в Україні, 100%».

Більш детально розмову з міністром можна послухати і подивитися у відео:

Новини по темі