«Нам потрібно відчувати злість», – Святослав Вакарчук в інтерв’ю BBC розповів про відчайдушний опір українців російським загарбникам

Святослав Вакарчук в інтерв'ю BBC розповів про свою особисту боротьбу та спротив всього українського народу
Facebook Святослав Вакарчук

Тренер "Голосу країни-12" Святослав Вакарчук дав інтерв'ю британській службі BBC про війну в Україні.

Поділитися:

Тренер "Голосу країни-12", фронтмен гурт "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук дав інтерв'ю британському BBC, в якому розповів про свою особисту боротьбу та спротив всього українського народу російським загарбникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перемога настане тоді, коли кожен українець вкладеться у спільну боротьбу", — Святослав Вакарчук виступив перед українськими захисниками та подякував Coldplay за підтримку

Святослав Вакарчук розповів, що добровільно вступив до лав Збройних Сил України, бо хотів зі зброєю в руках боротися за Україну. Його зарахували до війська, проте віддали наказ продовжувати свою боротьбу по-іншому: давати концерти для військових, перселенців, в лікарнях, там, де його пісні можуть підняти моральний дух. Про цей наказ Святослав розказує:

"Мені сказали: зараз ти в армії, але найбільш ефективним для тебе буде робити те, що ти вже робиш".

Святослав Вакарчук продовжує виступати в різних гарячих точках: для військових, поранених, на руїнах, у лікарнях. Нещодавно музикант потрапив під артилерійський обстріл, виступаючи для наших бійців на передовій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Здається, це перший в історії музичний виступ на ЧАЕС", — Святослав Вакарчук виступив на звільненій від рашистів атомній станції

Вакарчук звернувся доя глядачів і читачів британського BBC, намагаючись описати, що зараз відбувається в Україні через російську агресію:

"Тільки згадайте, що ваші бабусі і дідусі вам розповідали про бомбардування Лондону чи інших місць у Великій Британії на початку 40-х років ХХ століття, це те саме".

Щоб підтримувати високий рівень залученості суспільства різних країн до питання війни в Україні, Святослав Вакарчук виступав і за кордоном. Музикант каже:

"Нам потрібно кричати, плакати, наполягати, питати, нам потрібно відчувати злість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від ракетного обстрілу у Вінниці постраждала частина команди співачки ROXOLANA: один учасник загинув

Про величезні випробовування та те, як їх долає наш народ, Вакарчук зауважує:

"Я вважаю, що українці ментально зараз роблять величезну роботу: вони усвідомлюють, що потрібно приготуватися до довгого опору. І ми готові до цього".

Дивіться інтерв'ю Святослава Вакарчука британському BBC:

Новини по темі