Зелений борщ може бути червоним: рецепт холодного борщу від Євгена Клопотенка у Сніданку з 1+1
Амбасадор борщу в Україні, шеф-кухар Євген Клопотенко приготував борщ у студії Сніданку з 1+1
Напередодні ЮНЕСКО поставило крапку у гастрономічній суперечці і внесло український борщ до нематеріальної культурної спадщини. 1 липня, на 5-ому позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини було внесено елемент «Культура приготування українського борщу» до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.
Амбасадор борщу в Україні, шеф-кухар Євген Клопотенко розказав про цю визначну історичну подію і приготував борщ у студії Сніданку з 1+1.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщ без єдиної краплі води: спеціальна страва для ЗСУ (відео)
Холодний зелений борщ: рецепт Євгена Клопотенко
- сирий буряк 2 шт
- варений буряк 2 шт
- хлібний квас 1 скл
- щавель 1 пучок
- картопля в мундирі 2 шт
- солодка гірчиця 1 ст л
- мангольд (або мікс салатів) 80 г
- сіль, перець
Рецепт приготування холодного борщу
1. Відваріть картоплю у мундирах та буряк.
2. Нарізати варену картоплю та буряк.
3. Натерти сирий буряк і вичавити з нього сік або зробити буряковий фреш.
4. Додати хлібний квас та буряковий фреш до відварених та нарізаних картоплі та буряків. Додаємо сіль, перець, трішки солодкої гірчиці, рвемо руками мангольд чи мікс салату та щавель.
Дивіться відео рецепту борщу у сюжеті:
Популяризувати борщ в Україні вирішили ще одним цікавим способом: в Instagram Міністр культури Олександр Ткаченко запустив #borschtchallenge. Суть естафети у тому, щоб відомі українці поділилися у соціальних мережах своїм рецептом борщу. Олександр Ткаченко приготував борщ та передав естафету Євгену Клопотенко. Відомий шеф-повар естафету прийняв, рецепт приготування борщу показав та у свою чергу передав естафету далі, зокрема, переможцям Євробачення-2022 гурту Kalush Orchestra.