Оля Полякова розповіла про колискову на музику Мирослава Скорика: «Це слова матері у бомбосховищі, яка будить свою дитину, щоб її зберегти»

Оля Полякова розповіла подробиці створення пісні «Колискова Мелодія України»

Тренерка "Голосу країни" Оля Полякова розповіла, як створювалася її пісня «Колискова Мелодія України» на музику легендарного композитора Мирослава Скорика.

Поділитися:

Тренерка "Голосу країни", співачка Оля Полякова у ефірі "Єдиних новин" розповіла, як створювалася її нова пісня – надзвичайно чуттєва і пронизлива "Колискова Мелодія України".

Оля Полякова розповідає:

"На 4-й день війни, коли росіяни вже бомбили не лише стратегічні об'єкти, були смерті мирного населення, коли люди почали сотнями тисяч тікати з України, я зрозуміла, що це страшна війна. Ми з дітьми тоді ховалися від обстрілів, сиділи у підвалі. Я зателефонувала видатному українському поету Олександру Вратарьову, і попросила написати слова колискової. Я знала, що він напише щемливий текст".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: DOROFEEVA відвідала українських дітей-біженців в Польщі (фото, відео)

Про те, якою мала бути ця пісня і яке завдання вона ставила перед автором, Оля Полякова каже:

"Я попросила написати слова матері у бомбосховищі, яка будить свою дитину, щоб її зберегти".

Перша половина колискової пронизана болем і смутком, який спіткав всю Україну через війну. Відеоряд відповідний: реальні кадри бомбардувань, українських біженців, розпачу і невимовної туги. Але друга половина пісні уособлює собою віру і надію на те, що Україна переможе, матері і діти зможуть повернутися до рідних осель і нарешті зустрітися з чоловіками-воїнами. Співачка розказує:

"Для мене було дуже важливо, щоб у другій частині пісні обов'язково все почало налагоджуватися, бо колискова повинна бути про хороше, спокійне".

Ці рядки особливо символічні, вважає Полякова:

Вишні вітами гойдає,
Мирний ранок нас вітає
Край рідного дому.

Адже мільйони жінок з дітьми за кордоном зараз хочуть лише одного – повернутися додому. З болем в серці Оля Полякова зізналася:

"Фраза "І наш тато з нами" далася мені особливо важко. Адже я теж в розлуці зі своїм чоловіком, як і мільйони українських жінок, і не знаю, коли ми побачимося. Сьогодні у нас у всіх особисті трагедії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зворушливе відео: Марічка Падалко показала, як діти зустріли чоловіка після повернення із звільненого Ірпеня

Прем'єра пісні Олі Полякової «Колискова Мелодія України» відбулася 11 квітня. Слова пісні написали Олександр та Ірина Вратарьови на музику легендарного українського композитора Мирослава Скорика. Про цю пісню Оля Полякова написала:

"Навіть у найтяжчі миті ми, українці, не втрачаємо надію знову бачити мирне небо, віру в нашу перемогу. Перемога обов’язково буде за нами — немає жодних сумнівів. Слава Україні!"

Послухайте пісню Олі Полякової «Колискова Мелодія України»:

Новини по темі