Паска в мультиварці: покроковий рецепт приготування великодньої паски

Як спекти святкову паску без духовки?
До католицького Великодня залишається всього кілька днів, до православного — трохи більше тижня. Зважаючи на те, що постійні місця проживання, за даними ООН, покинули більше 10 млн українців, не в усіх є можливість випікати паску в духовці. Вашій увазі спрощений рецепт пасхальної випічки, яку можна приготувати у звичайній мультиварці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирна паска до Великодня: прості рецепти творожної паски у духовці та без випікання
Рецепт паски на Великдень в мультиварці
Інгредієнти :
для тіста
борошно — 700 г
молоко — 200 мл
яйця — 5 шт
цукор — 150 г
сіль — 1 дрібка
ванільний цукор — дрібка
дріжджі сухі — 1 ч. л.
розм'якшене вершкове масло — 125 г
родзинки та інші сухофрукти за смаком — 150 г
для глазурі
яєчні білки — 1
цукрова пудра — 200-250 г
лимонний сік — 1 ч.л.
кондитерська присипка чи прикраси — 1 уп.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли краще пекти паску: церковні рекомендації та народні традиції
Покроковий рецепт приготування паски в мультиварці
1. Родзинки та інші сухофрукти замочіть у воді, а потім обсушіть паперовим рушником.
2. Збийте яйця з щіпкою солі.
3. Цукор перетріть з розм'якшеним вершковим маслом.
4. Змішайте усі сухі інгредієнти разом: борошно, сухі дріжді, ванільний цукор.
5. Поєднайте рідкі та сухі інгредієнти, додайте поступово молоко і вимішуйте тісто.
6. Накрийте тісто плівкою та поставте у тепле місце.
7. Додайте родзинки та інші сухофрукти до тіста, дуже обережно розмішайте та викладіть у застелену папером для випікання та змащену вершковим маслом чашу мультиварки
8. Випікайте за інструкцією вашої мультиварки на режимі випічки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим прикрасити паску до Великодня 2022: цікаві та незвичні ідеї
Рецепт приготування глазурі
Поки паска печеться, можна приготовати цукрову глазур. Для цього потрібно збити яєчний білок до піків, і обережно вмішати туди цукрову пудру та трішки лимонного соку. Пудри може знадобитись і більше, все залежить від розміру яєчного білка.
Коли паска випечеться та охолоне, намазати глазур та посипати присипкою або прикрасити за смаком! Смачного!