UA RU

Паска в мультиварці: покроковий рецепт приготування великодньої паски

©© Pexels/cottonbro

Як спекти святкову паску без духовки?

До католицького Великодня залишається всього кілька днів, до православного — трохи більше тижня. Зважаючи на те, що постійні місця проживання, за даними ООН, покинули більше 10 млн українців, не в усіх є можливість випікати паску в духовці. Вашій увазі спрощений рецепт пасхальної випічки, яку можна приготувати у звичайній мультиварці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирна паска до Великодня: прості рецепти творожної паски у духовці та без випікання

Рецепт паски на Великдень в мультиварці

Інгредієнти :

для тіста

борошно — 700 г
молоко — 200 мл
яйця — 5 шт
цукор — 150 г
сіль — 1 дрібка
ванільний цукор — дрібка
дріжджі сухі — 1 ч. л.
розм'якшене вершкове масло — 125 г
родзинки та інші сухофрукти за смаком — 150 г

для глазурі

яєчні білки — 1
цукрова пудра —  200-250 г
лимонний сік —  1 ч.л.
кондитерська присипка чи прикраси — 1 уп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКоли краще пекти паску: церковні рекомендації та народні традиції

Покроковий рецепт приготування паски в мультиварці

1. Родзинки та інші сухофрукти замочіть у воді, а потім обсушіть паперовим рушником.

2. Збийте яйця з щіпкою солі.

3. Цукор перетріть з розм'якшеним вершковим маслом.

4. Змішайте усі сухі інгредієнти разом: борошно, сухі дріжді, ванільний цукор.

5. Поєднайте рідкі та сухі інгредієнти,  додайте поступово молоко і вимішуйте тісто.

6. Накрийте тісто плівкою та поставте у тепле місце.

7. Додайте родзинки та інші сухофрукти до тіста, дуже обережно розмішайте та викладіть у застелену папером для випікання та змащену вершковим маслом чашу мультиварки

8. Випікайте за інструкцією вашої мультиварки на режимі випічки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим прикрасити паску до Великодня 2022: цікаві та незвичні ідеї

Рецепт приготування глазурі 

Поки паска печеться, можна приготовати цукрову глазур. Для цього потрібно збити яєчний білок до піків, і обережно вмішати туди цукрову пудру та трішки лимонного соку. Пудри може знадобитись і більше, все залежить від розміру яєчного білка. 

Коли паска випечеться та охолоне, намазати глазур та посипати присипкою або прикрасити за смаком! Смачного!

Новини по темі
Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Приймаю