Перманентний макіяж: твої ідеальні брови та губи

Перманентний макіяж брів та губ
Фото: freepik.com

Як зробити «пудрові брови», мікроблейдинг, виразні губи та чи безпечна ця процедура – розповідає досвідчений майстер

Поділитися:

Перманентний макіяж – відносно молода галузь індустрії краси. Але вона розвивається шаленими темпами, а сама процедура стає все більш популярною. Про всі тонкощі перманентного макіяжу брів та губ редакції сайту 1plus1.ua розповіла досвідчена майстриня Анна Конова.

Перманентний макіяж – це внесення пігменту під верхній шар дерми за допомогою голки. Тобто, по суті, це довготривалий мейк-ап, що не змивається і може триматися в середньому від року до двох.

Технічно перманентний макіяж дуже схожий на татуаж, але є відмінності. Татуаж передбачає більш глибоке проникнення голки під шкіру: це забезпечує щільніше забарвлення, і його складно потім позбутися. При процедурі перманентного макіяжу голка проникає не так глибоко, тому це менш болісно та має ніжніший вигляд.

Є хибна думка, що перманентний макіяж заміняє собою декоративний і його власниці забувають про те, як фарбуватися. Але це не так. Ідеальний варіант перманентного макіяжу – це база під декоративний мейк.

Фото: @blankitinerary

Він має виглядати, як злегка підкреслені губи чи брови. Тобто, щоб вийти в магазин чи на прогулянку з собакою, його достатньо: ваш вигляд буде свіжим і природнім. Але на вечір мейк-ап необхідно робити додатково.

Зазвичай перманентний макіяж жінки роблять для економії часу. Також він допомагає приховати легку асиметричність брів або увиразнити контури губ.

Виконується перманентний мейк на декількох ділянках: брови, губи, повіки (можна намалювати як стрілки, так і тонку лінію вій). Також існує варіант процедури з ефектом рум’ян, але Анна таку процедуру не радить: дуже велика область забарвлення, тому не зрозуміло, як поводитиметься пігмент. Крім того, якщо ви наносите на обличчя тон, ваші перманентні рум’яна втратять сенс.

Також майстри ПМ виконують ореоли сосків – для жінок, у яких були операції на грудях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому маски для обличчя не діють: 5 помилок використання

Як проходить процедура перманентного макіяжу?

Нанесення перманентного макіяжу відбувається у два етапи.

Первинна процедура триває від 1,5 до 2,5 год. Спочатку на обличчі олівцем чи помадкою майстер малює ескіз: завдяки ньому можна побачити, як ваші брови виглядатимуть після процедури, оцінити колір, форму, можна щось підкорегувати. Для створення ескізів брів існують спеціальні лінійки, проте досвідчений майстер обходиться без них і малює брови індивідуально під вас. Трафарети для майстра – недопустимі, вони підходять хіба що для домашнього використання.

Після погодження ескізу з клієнткою починається безпосереднє внесення пігменту.

Фото: @konova_permanent

Другий етап – корекція – відбувається через місяць-два. Вона необхідна у 80% випадків, адже під час корекції майстер дивиться, чи рівномірно зажив пігмент та може щось підкорегувати чи додати колір.

Ризики перманентного макіяжу

Звичайно, шкіра при цьому дещо травмується. Адже пігмент треба покласти під епідерміс – шар шкіри, який щомісяця оновлюється. Проте, травматичність – мінімальна, адже голка проникає не дуже глибоко. Ефект можна порівняти з легкою подряпиною. Тому шкіра заживає без шрамів, рубців і досить швидко.

Болісних відчуттів при цьому майже немає. Це, звичайно, не спа-процедура, але витримати її реально. Для більш чутливих ділянок, як повіки, проводиться подвійна анестезія.

Якщо у вас є родимки, бородавки чи папіломи – майстер їх обходить, чіпати їх не можна.

Фото: freepik.com

Чи можна заразитися гепатитом чи ВІЛ?

Розповсюджений жіночий страх – це можливість заразитися гепатитом чи ВІЛ, все-таки голка проникає під шкіру. Проте, у хорошого майстра цей ризик – нульовий. Майстри користуються одноразовими голками, тому ви можете попросити, щоб їх розпакували на ваших очах. Більш того, він має працювати в одноразових рукавицях, стерилізувати всі прибори, застосовувати одноразові серветки та обмотувати плівкою столик і машинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як використовувати олійки для обличчя, тіла і волосся

Техніки виконання перманентного макіяжу брів

Перманентний макіяж брів виконується техніками трьох видів: тіньова, волоскова і комбінована.

1. Тіньова техніка перманентного макіяжу

Ця техніка передбачає забарвлення ділянки брів таким чином, щоб створити ефект тіней – звідси і назва. Її підвидами є пудрова техніка та щільне забарвлення.

Пудрова техніка передбачає розтушування пігменту. Тобто по всій ділянці брів голками наноситься безліч крапок з пігментом – в результаті це виглядає як тіні.

Це найбільш розповсюджена техніка виконання перманентних брів, тому що вона:

  • універсальна і підходить для всіх типів шкіри;
  • безболісна і найменш травматична. Пудрова техніка дозволяє працювати навіть без анестезії, та щоб досягти максимального комфорту, майстер наносить спеціальний гель.

Фото: @konova_permanent

Здебільшого пудрові брови виконуються машинкою, хоча можна і вручну.

Щільне забарвлення передбачає суцільне нанесення пігменту. Зараз від такої процедури відходять: вона більш болісна та виглядає неприродньо.

2. Волоскова техніка перманентного макіяжу

Як підказує назва, ця техніка передбачає промальовування кожного волоска.

Вона може виконуватися або вручну – такий вид називається мікроблейдинг, – або машинкою. Що б там не казали, вручну – більш болісно і травматично. Кожна волосинка – це маленька подряпина, в яку вводиться пігмент. А машинка, знову ж таки, робить безліч крапок, тому суцільної подряпини немає.

Ефект тримається трохи менше, ніж від пудрової техніки. Його тривалість залежить також від типу шкіри, метаболізму, віку, самого пігменту. Якщо, наприклад, у вас жирна шкіра обличчя, то вона швидше регенерується і швидше з’їдає пігмент.

3. Комбінована техніка

Ця техніка поєднує в собі тіньову і волоскову.

Фото: freepik.com

Техніки виконання перманентного макіяжу губ

1. Нюдова техніка має на меті додати губам соковитості і підкреслити контур. Наприклад, після ін’єкцій гіалуронової кислоти контур губ трохи розмивається. Тоді майстер виділяє пігментом контур і злегка забарвлює саму ділянку. Відтінок підбирається під природній колір ваших губ. Ефект виглядає дуже ніжно, а недоліки приховуються.

2.  Помадна техніка виконується для досягнення ефекту помади на губах.

Фото: @konova_permanent

Як підготуватися до процедури. Протипоказання

Перед процедурою варто відмовитися від усього, що розріджує кров: пити каву та міцний чай, вживати алкоголь, пити препарати на кшталт аспірину. Через це може гірше подіяти анестезія або буде виділятися більше сукровиці, що вплине на заживання. Проте, сучасні пігменти та анестезія практично мінімізують негативні наслідки.

Якщо ви застудилися, у вас вірус або ви нещодавно пили антибіотики – краще відкладіть процедуру, організму необхідно відновитися.

Важливо проконсультуватися з майстром перед процедурою – тоді він підкаже, які ще є протипоказання, адже нюансів багато.

Перед процедурою можна обробити шкіру скрабом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солярій: Користь і шкода для здоров’я

Що відбувається після процедури

Перший день після процедури брови чи інші ділянки можна промивати водою та протирати хлоргексидином. А з другого дня і на цілий тиждень про них краще просто забути: не мочити, не протирати міцелярною водою, не чесати і взагалі не торкатися. У цей час відбувається сухе заживлення і формується кірка, яка через тиждень сходить.

Після першого тижня верхній шар шкіри оновлюється і брови вже мають такий вигляд, який матимуть і потім. Через 1-2 місяці можна зробити корекцію брів. Згодом ділянку ніяк особливо доглядати не потрібно.

Періодично перманентний макіяж слід оновлювати, адже пігмент втрачає яскравість: брови і губи – через 1,5-2 роки, а лінію між віями – щороку. Стрілки на віках тримаються по 3-5 років.

Якщо перманентний макіяж вам не сподобався чи просто набриднув, за 2-3 процедури його можна видалити лазером.

Фото: freepik.com

Скільки коштує процедура перманентного макіяжу

Наприклад, в Києві сеанс коштуватиме від 1500 грн. і до 5-6 тис. грн. В цілому, у хорошого майстра така процедура коштує близько 100 доларів. Це ціна лише за первинну процедуру. Корекція зазвичай коштує 50% від цієї ціни, але кожний майстер встановлює вартість сам.

Як обрати майстра перманентного макіяжу

Найкраща реклама для майстра перманентного макіяжу – це відгуки. Якщо у вас є подруга чи знайома, яка вже пройшла процедуру – попитайте її, подивіться на ефект. Подобається – записуйтесь.

Якщо знайомих немає, вивчайте портфоліо майстра. Важливо, щоб його роботи вам подобалися. У досвідченого майстра завжди багато фотографій робіт.

Обирайте майстра з хорошого салону. Не варто ходити на подібні процедури, які роблять на дому. Слідкуйте, щоб усе було стерильно, майстер при вас дезинфікував всі інструменти та відкривав пачку з голками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 ознак того, що парфуми вам не підходять

Новини по темі