Чому маски для обличчя не діють: 5 помилок використання

Найпоширеніші помилки використання масок для обличчя
Фото: Freepik

Іноді проблема не в самому засобі, а в нашій неуважності.

Поділитися:

Напередодні зими шкіра потребує особливо дбайливого і регулярного догляду. Тому восени робити маски для обличчя варто двічі-тричі на тиждень. Однак недостатньо просто нанести засіб на шкіру, трохи почекати і змити. Щоб маска показала результат і не стала марною витратою грошей, потрібно переконатися в тому, що ти все робиш правильно.

Ми зібрали п'ять найпоширеніших причин, через які рятівний б'юті-засіб може не справлятися з покладеним на нього завданням. Перевір, чи немає твоєї провини в тому, що маска не діє!

НЕ ДОТРИМУЄШСЯ ІНСТРУКЦІЇ

Принцип дії маски здається нам очевидним, тому ми часто не звертаємо уваги на те, що виробник зазначає на упаковці. Втім, є маски, які попередньо потрібно охолодити, а є ті, що потребують додаткової підготовки обличчя. Перш ніж використовувати засіб, ще раз уважно прочитай усі рекомендації.

НЕПРАВИЛЬНО НАНОСИШ МАСКУ

Головний секрет — маска повинна максимально повторювати обриси обличчя. Тому, до прикладу, тканинну маску важливо не просто прикласти, поєднавши прорізи з очима, а ретельно розправити і прибрати всі бульбашки повітря. Чим щільніше прилягатиме маска до шкіри, тим помітнішим буде ефект від її застосування.

Зверни увагу! Часто тканинні маски містять захисну плівку. Вона запобігає злипанню косметичного засобу всередині упаковки, але має бути видалена перед використанням. Разом із прошарком з целофану підігнати маску під форму обличчя не вдасться.

ТРИМАЄШ МАСКУ НАДТО ДОВГО

Багато хто полюбляє тримати маску годинку-дві, щоб домогтися потужнішого результату. Насправді так ти ризикуєш лише погіршити ситуацію. В середньому маска має знаходитися на обличчі від 5 до 15 хвилин (з'ясуй на упаковці!). По закінченню рекомендованого часу продукт починає швидко висихати і активно витягати при цьому вологу зі шкіри. Не лише ту, якою щойно наситив, але і спустошувати природні запаси дерми. Добре подумай, перш ніж лягати спати з маскою на обличчі.

ПОГАНО ЗМИВАЄШ МАСКУ

Як можна здогадатися з попереднього пункта, навіть незначні залишки косметичного засобу здатні зіграти зі шкірою злий жарт. Окрім зневоднення, погано змита маска закупорить пори, викличе подразнення або алергічну реакцію. Навіть якщо тобі здається, що ти ретельно видалила засіб, перевір лінію росту волосся, ділянку навколо носа і над бровами. Саме в цих зонах залишки засобу можуть непомітно накопичуватися.

ЗАБУВАЄШ ПРО SPF

Так, у прохолодну пору захист від сонця так само обов'язковий. Але менш високий — 10-15 одиниць достатньо. Після зняття з обличчя маски варто нанести захисний крем.

Більше цікавого та корисного на тему краси:

1. 5 секретів Софі Лорен, які зробили її іконою краси та стилю

2. 7 б'юті-трендів осені, які хочеться спробувати якомога швидше

3. Наймодніший макіяж, який прикрасить тебе цієї осені (відеоурок)

Новини по темі