Перша леді України зустрілась з Королем Чарльзом IIІ

Перша леді України зустрілась з Королем Чарльзом IIІ в Лондоні (фото)

Король Великої Британії Чарльз IIІ відкрив у Лондоні центр для українських біженців.

Поділитися:

Велика Британія продовжує активно підтримувати Україну в боротьбі проти агресії росії. Тепер король Чарльз IIІ разом із першою леді відкрили центр прийому українських біженців в Лондоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська королівська родина підтримала Україну: принц Вільям та Кейт Міддлтон відвідали Український культурний центр, що допомагає біженцям

Олена Зеленська та король Чарльз IIІ особисто зустрілися в Українському католицькому соборі в Лондоні, на території якого розташували лондонський Ukrainian Welcoming Centre. Серед послуг у центрі є розмовний клуб англійської мови, заняття з арт-терапії, а також клуб матері та дитини.

"Це вже не вперше Його Величність знаходить час та теплі слова для підтримки вимушених переселенців з України — нещодавно він відвідував їх у Шотландії, ще раніше в Румунії. Подякувала від імені усіх українців за допомогу, яку Сполучене Королівство надає і надаватиме Україні. Бо тут, у Лондоні, на кожному кроці, під час кожної зустрічі відчуваю, як міцнішає ця підтримка — й міцнішає наша дружба", — прокоментувала вона зустріч в соцмережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Великій Британії попрощалися з королевою: перша леді України вшанувала пам’ять Єлизавети ІІ та пригадала, як королева писала листи українським дітям

Сам король Чарльз IIІ під час відкриття центру привітав присутніх з прийдешнім Різдвом українською мовою. У відповідь йому вручили особливий подарунок — популярну світлину, на якій він танцює гопака із групою танцюристів під час візиту до української громади у Дербі у 1981 році, передає Sky News.

"Центр, створений з метою надання допомоги громадянам України, які прибувають до Великої Британії, є контактним пунктом для отримання всієї необхідної інформації щодо прибуття, облаштування та довгострокового проживання у Великій Британії. Він також діє як соціальний центр, що допомагає українцям залишатися на зв'язку зі своєю культурою та спадщиною", — розповіли про відкриття представники монаршої родини в Instagram.

Новини по темі