7 продуктів, які не можна їсти натщесерце
Який сніданок негативно впливає на роботу організму.
Саме від першого прийому їжі залежить настрій та самопочуття людини впродовж дня. Проте не вся їжа, що потрапляє у наш організм добре впливає на шлунково-кишковий тракт, особливо натщесерце. Ми підібрали 7 продуктів, які не можна їсти натщесерце.
1. Бутерброд
Це один з найгірших варіантів, оскільки забезпечує організм великою кількістю жирів та калорій. У бутерброді немає нічого корисного. Якщо ж ви звикли до сендвічів, то можна спробувати замінити батон на цільнозерновий хліб, а ковбасу – на сир.
2. Йогурт
Йогурт містить багато бактерій, тому вранці його краще не пити. Цей продукт краще вживати через дві години після основного прийому їжі або ж перед сном.
3. Свіжі овочі
Сніданок з свіжих овочів може спровокувати гастрит чи навіть виразку шлунку. Це все через наявність агресивних кислот, які є в свіжих овочах, – вони роз'їдають стінки шлунка.
4. Кава
Кава подразнює слизові, у разі постійного споживання кави натщесерце може виникнути гастрит. Пити каву можна тільки після повноцінного сніданку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога
5. Каша швидкого приготування
Пакетики з кашами швидкого приготування містять багато цукру, що додає калорій. Все залежить від обробки злаків, після якої корисні вуглеводи перетворюються у цукри, які шкідливі для здоров'я. Виробники каш швидкого приготування часто додають шматочки фруктів, які лише створюють ілюзію присутності здорових речовин. У результаті – шкідливий сніданок.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП 5 швидких дієт
6. Часник
Не їжте зранку страви, приправлені часником. По-перше, неприємний запах з рота буде на весь день. По-друге, в цьому корисному продукті міститься речовина алліцин, яка подразнює стінки шлунка і жовчного міхура.
7. Плавлений сир
Плавлені сирки готують найчастіше з відходів виробництва, до складу яких входить велика кількість жиру (пальмова олія), харчові добавки і багато солі. В результаті сир втрачає практично всі корисні властивості. Пальмова олія, наприклад, містить насичені жирні кислоти, які призводять до розвитку серцевих і судинних захворювань.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 ворогів здорового серця: від чого варто відмовитись