Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

7 продуктів, які не можна їсти натщесерце

Кава
Який сніданок негативно впливає на роботу організму.

Саме від першого прийому їжі залежить настрій та самопочуття людини впродовж дня. Проте, не вся їжа, що потрапляє у наш організм добре впливає на шлунково-кишковий тракт, особливо натщесерце.

Ми підібрали 7 продуктів, які не можна їсти на голодний шлунок.

1. Бутерброд з ковбасою

Це один з найгірших варіантів, оскільки забезпечує організм великою кількістю жирів та калорій. У бутерброді немає нічого корисного. Якщо ж ви звикли до бутербродів, то можна спробувати замінити батон на цільнозерновий хліб, а ковбасу на сир.

2. Йогурт

Йогурт містить багато бактерій, тому вранці його краще не пити. Цей продукт краще вживати через дві години після основного прийому їжі або ж перед сном.

3. Свіжі овочі

Сніданок з свіжих овочів може спровокувати гастрит чи навіть виразку шлунку. Це все через наявність агресивних кислот, які є в свіжих овочах, - вони роз'їдають стінки шлунка.

4. Кава

Кава подразнює слизові, у разі постійного споживання кави натщесерце може виникнути гастрит. Пити каву можна тільки після повноцінного сніданку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога

5. Каша швидкого приготування

Пакетики з кашами швидкого приготування містять багато цукру, що додає калорій. Все залежить від обробки злаків, після якої корисні вуглеводи перетворюються у цукри, які шкідливі для здоров'я. Виробники каш швидкого приготування часто додають шматочки фруктів, які лише створюють ілюзію присутності здорових речовин. У результаті – шкідливий сніданок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП 5 швидких дієт

6. Часник

Не їжте зранку страви, приправлені часником. По-перше, неприємний запах з рота буде на весь день. По-друге, в цьому корисному продукті міститься речовина алліцин, яка подразнює стінки шлунка і жовчного міхура.

7. Плавлений сир

Плавлені сирки готують найчастіше з відходів виробництва, до складу яких входить велика кількість жиру (пальмова олія), харчові добавки і багато солі. В результаті сир втрачає практично всі корисні властивості. Пальмова олія, наприклад, містить насичені жирні кислоти, які призводять до розвитку серцевих і судинних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 ворогів здорового серця: від чого варто відмовитись

2018-10-26
Новини
Новини