«Плюсуй українську»: які помилки в українській мові є найпоширенішими

Які помилки в українській мові є найпоширенішими (відео) - 1+1
Фото: Freepik

У «Сніданку з 1+1», у тематичній рубриці «Плюсуй українську» мовна тренерка Юлія Заремба вирішила розібрати поширені мовні помилки, опитавши українців.

Поділитися:

У четвер, 22 червня, в ефірі ранкового шоу «Сніданок з 1+1» вийшов новий епізод тематичної рубрики «Плюсуй українську», що реалізується у партнерстві з платформою кіно та телебачення Київстар ТБ. Традиційно, акторка та мовна тренерка Юлія Заремба вирішила розібрати поширені мовні помилки, опитавши українців. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скорочення слів: коли не потрібно ставити крапку (пояснює мовознавець Олександр Авраменко)

Разом з учасниками опитування ведуча епізодів навела українські відповідники до калькованих слів і словосполучень. Зокрема, пояснила, чим відрізняється «на протязі» від «протягом», чому замість «вибачаюсь» слід говорити «вибачте мені», «перепрошую» і так далі. 

Найкмітливішим жителям і гостям столиці Юлія Заремба дарувала корисний подарунок — промокод на безкоштовний доступ до платформи кіно та телебачення Київстар ТБ. Для того, аби в охочих була можливість переглядати українськомовний контент — фільми, серіали, мультфільми, навчальні програми та навіть аудіокниги для малюків.  

Переглянути новий випуск можна на YouTube-каналах 1+1 і ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Також нагадуємо, що рубрика «Плюсуй українську» виходить щочетверга в ефірі «Сніданку з 1+1» на телеканалі 1+1 Україна. Часовий слот —  з 09:00 до 10:00. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно дякувати українською: пояснює мовознавець Олександр Авраменко

До того ж контент транслюється на інших майданчиках проєкту, зокрема у тематичній Telegram-спільноті. Канал «Плюсуй українську» доступний за цим посиланням: https://t.me/ideaspeople

Новини по темі