Покажіть дітям: як виглядають міни (зрозумілі малюнки від ЮНІСЕФ)

Як говорити з дітьми про міни? Малюнки з зображенням мін від ЮНІСЕФ
freepik.com

Як говорити з дітьми про замінування і показати, як виглядають міни? Розповіли у ЮНІСЕФ.

Поділитися:

На деокупованих територіях залишається великий ризик замінування. Тож варто розповідати дітям про безпечну поведінку на вулиці, а також дати їм чіткі інструкції, що робити, якщо побачили підозрілий предмет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розчищення та розмінування населених пунктів на Київщині після російської окупації: коли людям можна повертатися додому (роз’яснення експерта у «Сніданку з 1+1»)

У ЮНІСЕФ розповіли, як говорити з дітьми про міни? Дотримуйтеся таких порад:

►Оберіть час, коли дитина не зайнята грою чи мультфільмом. Її увага має бути максимально сконцентрованою.

►Наголосіть на важливості інформації, яку ви хочете донести до дитини.

►Попросіть дитину допомогти вам запам’ятати інформацію.

►Покажіть дитині ці зображення мін. які можуть бути в Україні після російської окупації.

МіниМіна МОН-50

МіниГраната

минаМіна ОЗМ-72

►Запитайте дитину, на що їй схожі ці предмети. Встановлення асоціативного ряду дуже важливе для процесу запам'ятовування.

►Послухайте варіанти дитини, поясніть, що цей предмет називається «міна», вона дуже небезпечна. І хоча міна схожа на безпечні предмети, наприклад, музичну колонку чи старий телевізор, вона дуже небезпечна для життя.

►Розкажіть, що міна може бути на землі чи деревах, чи навіть парканах. Наголосіть, що підходити до такої міни й тим більше чіпати не можна в жодному разі. Потрібно обережно відійти назад та повідомити дорослих.

►Дорослі зателефонують рятувальникам — 101. А рятувальники знешкодять предмет і знову зроблять це місце безпечним для людей.

А головне поясніть, що в жодному разі не можна брати до рук чи підходити до невідомого предмета. Найкраще ж не відпускати зараз дітей гратися наодинці, без нагляду дорослих, особливо після повернення на території, які тимчасово були під російською окупацією.

Читайте про мультики та пісеньки для дітей про правила поводження з невідомим предметами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страшні кадри. Ведучий Дмитро Комаров показав звільнену від росіян Бучу: заміновані навіть дитячі майданчики

Послухайте, як голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк розповідає про розмінування в області:

Новини по темі