Літній смак дитинства: простий рецепт кабачкової ікри від блогерки з Херсона, який ви точно захочете приготувати

Літні спогади у кожного свої, але в родині херсонської блогерки Ганни Фесенко вони мають навіть смак. І це смак кабачкової ікри за рецептом її тата.
Прості інгредієнти, чудовий аромат від якого вже прокидаються всі ваші смакові рецептори й от уже перед вами не просто закуска, а справжній кулінарний ритуал та один з улюблених рецептів літа — кабачкова ікра.
Коли приходить сезон молоденьких кабачків зі світлою шкірочкою, саме час дістати улюблену сковорідку й повторити перевірений роками сімейний рецепт кабачкової ікри від блогерки з Херсона Ганни Фесенко. Це не просто рецепт, а окрема родинна традиція приготування улюбленої літньої страви, яку передав Ганні її тато.
«У нашій родині не лише мама готує, в нас готує і тато. І кабачкову ікру завжди він готував у нас на кухні вдома. І ви знаєте, ця ікра це ніби татів характер у тарілці — така проста, але тепла і водночас з пікантною гостринкою. Я досі готую її саме так», — згадує Ганна.

Рецепт кабачкової ікри
Що знадобиться
- кабачки — 1 кг
- морква — 2 шт.
- цибуля — 2 шт.
- томатна паста — 2 ст. л.
- олія — 4 ст. л.
- часник — 2–3 зубчики
- сіль, перець — на смак
- цукор — 1 ч. л.
Як готувати?
► Підготовка овочів. Натріть або наріжте дрібними кубиками кабачки. Моркву натріть на тертці, цибулю поріжте дрібно.
► Обсмажування. У сковорідці розігрійте олію. Спочатку обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте моркву. Тушкуйте все разом близько 5 хвилин.
► Основний процес. Додайте кабачки, трохи води, посоліть. Тушкуйте під кришкою ще 15–20 хвилин.
► Фінальні нотки. Додайте томатну пасту, перець, цукор та за бажанням — часник. Усе ретельно перемішайте. За бажанням перебийте блендером до однорідності — або залиште шматочками.
Ганна Фесенко рекомендує смакувати кабачкову ікру з хлібом та десь на свіжому повітрі, аби насолодитись не лише смаком, а й моментом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цей простий рецепт стане вашим улюбленим: блогерка з Херсону розповіла, як приготувати хрусткі малосольні огірки