Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Рецепт індички до Дня подяки

на фото запечена індичка на столі
Простий спосіб запікання соковитої індички.

Завтра, 22-го листопада, американці святкують День подяки. Поступово це свято стає все більш розповсюдженим і в Україні, не зважаючи на те, що має суто американський зміст. Проте назва у цього дня настільки універсальна, що його полюбили і в інших країнах, адже приводів подякувати одне одному завжди знайдеться чимало.

Навіть використовувати традиційну символіку свята для українців – не проблема, адже гарбузи та індички також розповсюджені у наших краях.

Пропонуємо рецепт традиційної індички для святкування Дня подяки.

Індичка запечена з вершковим маслом.

Фото: freepik.com

Вам потрібно:

Індичка – 1шт

Вершкове масло – 150 г

Сіль, перець та розмарин – за смаком

Рослинна олія – 10 г

Цибуля ріпчаста – 1 шт

Як готувати:

1. Тушку підготувати, помити, просушити.

2. Розтопити вершкове масло, перемішати його з перцем, сіллю і розмарином.

3. Шкіру відокремити її від м'яса і просунути туди вершкову суміш - зробити це по всій поверхні тушки.

4. Щоб шкіра не рвалася, індичка повинна бути кімнатної температури.

5. Всередину індички покласти цілу цибулину, надрізану хрест-навхрест.

6. Обмазати тушку рослинною олією, щільно загорнути у фольгу, покласти в розігріту до 140 градусів духовку і запікати 3 – 3,5год.

7. Після цього фольгу прибрати і запікати індичку ще 1-1,5год.

Цей простий спосіб запікання допоможе приготувати дуже смачну страву, яка сподобається вашим близьким. Індичка виходить дуже ніжною і соковитою.

2018-11-21
Більше новин