Рецепт індички до Дня подяки
Простий спосіб запікання соковитої індички.
Завтра, 22-го листопада, американці святкують День подяки. Поступово це свято стає все більш розповсюдженим і в Україні, не зважаючи на те, що має суто американський зміст. Проте назва у цього дня настільки універсальна, що його полюбили і в інших країнах, адже приводів подякувати одне одному завжди знайдеться чимало.
Навіть використовувати традиційну символіку свята для українців – не проблема, адже гарбузи та індички також розповсюджені у наших краях.
Пропонуємо рецепт традиційної індички для святкування Дня подяки.
Індичка запечена з вершковим маслом.
Фото: freepik.com
Вам потрібно:
Індичка – 1шт
Вершкове масло – 150 г
Сіль, перець та розмарин – за смаком
Рослинна олія – 10 г
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Як готувати:
1. Тушку підготувати, помити, просушити.
2. Розтопити вершкове масло, перемішати його з перцем, сіллю і розмарином.
3. Шкіру відокремити її від м'яса і просунути туди вершкову суміш - зробити це по всій поверхні тушки.
4. Щоб шкіра не рвалася, індичка повинна бути кімнатної температури.
5. Всередину індички покласти цілу цибулину, надрізану хрест-навхрест.
6. Обмазати тушку рослинною олією, щільно загорнути у фольгу, покласти в розігріту до 140 градусів духовку і запікати 3 – 3,5год.
7. Після цього фольгу прибрати і запікати індичку ще 1-1,5год.
Цей простий спосіб запікання допоможе приготувати дуже смачну страву, яка сподобається вашим близьким. Індичка виходить дуже ніжною і соковитою.