Ретроградний Меркурій вже з понеділка: на що впливає, як проявляється і як спланувати важливі справи

Ретроградний Меркурій 2021: що не можна робити
Pexels/Lucas Pezeta

З 27 вересня до 18 жовтня триває період ретроградного Меркурія. Традиційно цей період дуже складний для прийняття рішень та самопочуття. Астролог Олена Осипенко пояснює всі нюанси цієї складної для людей астрологічної фази.

Поділитися:

Ретроградний Меркурій 2021: на що впливає? Меркурій пов'язаний з усіма справами, які стосуються документів, купівлі-продажу, ділової активності, навчання, поїздок і т.д. В цей період знижується розумова активність, бізнес-процеси сповільнються (торгівля, сфера обслуговування). Люди стають більш схильними до пліткарства, афер, обману, як з позиції жертви, так і з позиції агресора. Як правило, в цей період людина проявляється найбільш непривабливі риси характеру. Через це загострюються конфлікти та проблеми у колективах. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖМагнітні бурі у жовтні 2021: календар безпечних та небезпечних для самопочуття днів

В період ретроградного Меркурія не варто планувати грандіозних справ чи починати щось нове. Це період завищених очікувань та сумнівів у партнерах. І навпаки це етап для завершення справ, для того, щоб розібратися з самим собою наодинці. Нові знайомства та нова діяльність в цей період не принесе задоволення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на жовтень 2021 для всіх знаків зодіаку: кому пощастить найбільше, а кого очікують неприємності

Ретроградний Меркурій 2021: як проявляється

Як правило, в звичайні періоди, ми мчимо, як на швидкісному поїзді, а життя пролітає мимо. Все миготить, ми втрачаємо себе в суєтів погоні за успіхом, достатком, соціальними контактами і намагаємося осягнути неосяжне. І ось три рази на рік (періоди ретроградного Меркурія) наш швидкісний поїзд пригальмовує, зупиняється на станції згідно з космічними законами.

Нам доводиться вийти з поїзда і озирнутися на всі боки. У нас знаходиться час прислухатися до себе, переглянути свої досягнення, оцінити те, що не цінували, підремонтувати своє життя, заглянувши глибоко в свою душу.

А потім, коли Меркурій повернеться в свій прямий рух, ми знову сідаємо в свій поїзд, розганяємося і знову мчимо вперед на всіх оборотах, напрацьовуючи нову інформацію і реалізуючи нові ідеї. Ось так працює ретроградний Меркурій в нашому з вами житті.

ретроградний меркурій 2021

Ретроградний Меркурій 2021: як впливає

Всі соціальні процеси гальмуються і навіть деякі з них починають рухатися в протилежну сторону. Тобто, події ніби повертають нас по вже пройденому маршруту і змушують доробити або переробляти певну роботу. Тому цей період підходить для переоцінки свого досвіду, для того, щоб завершити вже розпочате та переглянути всі свої претензії до партнерів. Звичайно, це ідеальний період для вирішення своїх внутрішніх конфліктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місячний календар стрижок на жовтень 2021: сприятливі та несприятливі дні для осіннього наведення краси

Ретроградний Меркурій 2021: як реагувати

Приймайте такий хід подій, не нервуйте і дотримуйтесь спокою. Меркурій на три тижні своєї ретроградності повертає нас до самих себе. Займіться собою, щоб переосмислити свої цілі: чи туди ви йдете, куди хоче ваша Душа? Чи ви робите те, що хочете? У Вас є час розібратися з цим і подумати, як жити і працювати далі, щоб цей процес приносив вам радість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли переводять годинник на зимовий час 2021: як впливає на здоров'я переведення стрілок годинника

Ретроградний Меркурій 2021: як спланувати важливі справи

Якщо ви хочете швидкий розвиток ситуації — ініціюйте свої справи в період зростаючого Місяця.

Тоді справа буде швидко розвиватися і скоро принесе свої плоди. 

Проте грандіозні починання краще змістити з цього періоду, бо якщо справа починається на ретроградному періоді Меркурія, то вона взагалі може в процесі розвитку зупинитися, її доведеться переробляти або можуть бути допущені неприємні помилки.

Багато процесів гальмуються, ламається куплена техніка, вилазять слабкі місця. У період ретроградного руху Меркурія при оформленні або роботі з важливими документами будьте дуже уважні — часто в цей час відбуваються прикрі помилки. Перевіряйте все і будьте пильні.

Приділіть більше уваги дому і відносинам в сім'ї. Відчуття внутрішньої чистоти і порядку часто приходять після того, як ми наведемо порядок навколо себе. Дивіться відео про те, як навести лад у себе в домі:

Новини по темі