З медом і корицею: рецепт дитячого печива від Валентини Хамайко
Це печиво Валентина Хамайко постійно готує своїм дітям, адже саме воно є неймовірно ніжним і легким в приготуванні. Спробуйте цей простий рецепт дитячого смаколику від ведучої Сніданку з 1+1.
Інгредієнти:
- 250 г борошна
- 100 г масла (розм'якшеного)
- 1 яйце
- 2 ст. л. меду
- 50–70 г цукру
- 1 ч. л. кориці
- 1 ч. л. розпушувача
- За бажанням: 1/2 ч. л. сухого імбиру або спецій для пряників
Приготування:
- У мисці змішайте борошно, розпушувач, корицю та інші спеції (імбир або спеції для пряників).
- Розтовчіть масло з медом на водяній бані. Дайте суміші трошки охолонути.
- Окремо збийте яйце, додайте до нього цукор. Добре перемішайте до однорідності.
- Акуратно влийте медово-масляну суміш до яєць.
- Додайте сухі інгредієнти до рідких, поступово вимішуючи тісто. Якщо воно липне до рук, підсипте трохи борошна.
- На присипаній борошном поверхні розкачайте тісто товщиною 5–7 мм. Виріжте фігурки формочками.
- Розігрійте духовку до 180°C. Підготуйте деко, застеливши його пергаментом.
- Перекладіть фігурки на деко і випікайте 15–20 хвилин, поки краї не стануть золотистими.
- Дайте печиву охолонути перед тим, як прикрашати їх глазур'ю чи залишити як є.
Новини по темі
Сирні кульки з карамелізованою цибулею та сметанно-гірчичним соусом: рецепт зі Сніданку з 1+1
Як приготувати тоненькі млинці без грудочок, які виходять ідеальними: рецепт з начинкою з сиром та ковбасою
Улюблена страва з доступних інгредієнтів: деруни з сирним соусом за рецептом зі Сніданку з 1+1
Паста-фрітата за рецептом італійського шефа: дуже смачна страва з простих інгредієнтів, яку обожнюють в Італії