З потеплінням — на природу: як приготувати соковитий шашлик у медово-імбірному маринаді – рецепт від Руслана Сенічкіна

Рецепт шашлику від Руслана Сенічкіна: як приготувати соковите м'ясо у медово-імбірному маринаді - фото
1+1 Україна
Поділитися:

Ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін поділився рецептом смачного шашлику в медово-імбірному маринаді, якщо хочеться здивувати рідних і друзів чимось новеньким.

З приходом тепла все частіше хочеться виїхати за місто, провести день на свіжому повітрі й приготувати щось смачне на вогні. Ідеальним вибором для такої нагоди стане шашлик у медовому маринаді з імбиром і соєвим соусом. Цей рецепт поєднує ніжність м’яса, пікантність спецій і ледь відчутну солодкість, яка створює карамельну скоринку на кожному шматочку. А щоб страва вдалася на всі 100%, важливо правильно обрати м’ясо і дотриматись кількох простих порад.

Шашлик із медовим маринадом: рецепт від Руслана Сенічкіна

Шашлик
1+1 Україна

Інгредієнти:

  • м'ясо - 2 кг
  • мед - 2 ст. л.
  • імбир - 30 г
  • соєвий соус - 3 ст. л.
  • кунжутна олія - 2 ст. л
  • спеції по смаку

Як вибрати якісне м’ясо для шашлику:

  • Колір — має бути рівномірним, без плям і надмірного блиску (останнє може свідчити про змащення олією).
  • Запах — м’ясо має бути без запаху.
  • Текстура — натисніть пальцем: якісне м’ясо пружне, не залишає вм’ятин.
  • Жир — наявність прошарків сала зробить шашлик соковитим і ніжним.

Покроковий рецепт:

Шашлик
1+1 Україна
Шашлик
1+1 Україна

У миску на водяній бані налийте мед (важливо — не перегрівайте!). Додайте кунжутну олію, соєвий соус та натертий імбир. Всипте натуральну приправу зі спеціями — для насиченого аромату. Перемішайте до однорідної теплої суміші (майже гарячої — так краще розкриються смаки).

Наріжте свинячу шию середніми шматками. Залийте теплим маринадом і ретельно перемішайте. Залиште маринуватись щонайменше на 5 годин у холодильнику.

За 30–60 хв до приготування дістаньте м’ясо з холодильника — воно має бути кімнатної температури перед смаженням.

Нанизуйте м’ясо на шампури або шпажки.

Смажте на мангалі до рум’яної скоринки й готовності всередині, періодично перевертаючи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страва, яка розриває TikTok: як приготувати домашню варену ковбасу — покроковий рецепт

Новини по темі
Всі новини