Ресторанний сніданок за 7 хвилин: рецепт яєчні з цукіні і фетою, що закохає з першого шматочка
Класична яєчня — це вчорашній день, адже сьогодні саме час спробувати приготувати її по новому: з цукіні, фетою і тортильєю. Попереджаємо: від цього сніданку складно відірватися.
Сніданок задає тон усьому дню — і саме тому варто робити його не лише ситним, а й красивим, корисним та трохи несподіваним. Одним із таких варіантів є яєчня з цукіні та фетою в тортильї, що приготував Руслан Сенічкін у Сніданку з 1+1. Ідеальний варіант для тих, хто хоче почати тиждень смачно й без м’яса.
Страва дуже легка для шлунка, адже цукіні низькокалорійні й містять багато клітковини, а білок із яєць і фети забезпечує відчуття ситості на довгий час.
Інгредієнти:
- яйце — 1 шт.
- цукіні — 1 шт.
- фета — 70 г
- олія — 20 г
- тортилья — 1 шт.
- кетчуп без цукру — 20 г
- сіль, спеції — за смаком
Приготування:
- Наріжте цукіні слайсами — не надто товсто, аби вони швидко схопилися скоринкою.
- Добре розігрійте сковорідку (важливо!). Посмажте скибочки на олії, щоб вони стали злегка хрумкими.
- У центрі композиції зробіть отвір — буквально між слайсами овочів — і обережно розбийте туди яйце.
- Коли овочі з яйцем готові, переходьте до фінального етапу — складання. Візьміть тортилью або лаваш і викладіть на неї всю смакоту.
- Додайте трохи кетчупу без цукру. Він додасть яскравості.
- Натерта фета — останній штрих. Вона пікантна, солонувата і прекрасно пасує до овочів і яєць.
- Загортайте лаваш, як рулет, або складіть, як буріто.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаршировані перці з пшоном за рецептом зі Сніданку з 1+1: ароматний смак дитинства
Новини по темі
Сирні кульки з карамелізованою цибулею та сметанно-гірчичним соусом: рецепт зі Сніданку з 1+1
Як приготувати тоненькі млинці без грудочок, які виходять ідеальними: рецепт з начинкою з сиром та ковбасою
Улюблена страва з доступних інгредієнтів: деруни з сирним соусом за рецептом зі Сніданку з 1+1
Паста-фрітата за рецептом італійського шефа: дуже смачна страва з простих інгредієнтів, яку обожнюють в Італії
