Рукостискання, як політичний інструмент: FootballHub поспілкувалися з Ольгою Харлан після повернення з Чемпіонату світу з фехтування

FootballHub поспілкувалися з Ольгою Харлан після повернення з Чемпіонату світу з фехтування

FootballHub взяли інтерв'ю в Ольги Харлан, яка нещодавно отримала чорну картку від суддів на Чемпіонаті світу з фехтування.

Поділитися:

На Чемпіонаті світу з фехтування в індивідуальних сутичках олімпійська чемпіонка, амбасадорка проєкту 1+1 media «Спортивний фронт» Ольга Харлан перемогла росіянку Анну Смірнову з рахунком 15:7. За правилами фехтування, після поєдинку спортсменки мали проявити повагу та потиснути одна одній руку. Проте Ольга на такий вчинок не пішла. Як наслідок, після тривалих обговорень отримала чорну картку від суддів, тобто – дискваліфікацію. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Харлан у «Сніданку з 1+1» прокоментувала свою дискваліфікацію на Чемпіонаті світу та подальшу кар‘єру

Спортивний Digital-проєкт групи 1+1 media – FootballHub – поспілкувалися з Ольгою Харлан одразу після повернення зі змагань. В ексклюзивному інтерв’ю Ольга розповіла про деталі всесвітньовідомого поєдинку з росіянкою, суддю змагань, який не хотів її дискваліфіковувати, погрози від росіян і свій стан після. 

«Коли я сиділа у своєму боксі, біля мене була моя команда, а також дівчата-рапіристки, які дуже сильно за мене переживали. Потім прийшов Луїджі, він також фехтував у цей день…Він дивився на мене та не знав, що сказати. Сів поруч зі мною і не міг нічого сказати. Я сказала, що все, що я змогла – зробила. Я не можу більше», – пригадала Ольга перші хвилини після сутички. 

Крім цього, Ольга Харлан розповіла про те, чи підтримали її вчинок зірки фехтування, що надалі буде з дискваліфікацією та як свою вдячність виразили українські військовослужбовці: 

«Дуже багато бійців мені писали, записували відео. Там мене просто розривало…Нещодавно я заїжджала в клініку, яка займається реабілітацією наших військових. Коли зайшов один боєць, то сказав: «Ми вами дуже пишаємось. Дякую вам». Та це я дякую вам..Вони надають мені цю силу. Думала про них дуже багато, коли виходила на поєдинок і завжди про них думаю».  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольгу Харлан дискваліфікували з Чемпіонату світу з фехтування через відмову потиснути руку росіянці

Повна версія матеріалу доступна на YouTube-каналі за посиланням. Автор – спортивний журналіст Євгеній Перестенко. 

 

Новини по темі