Салат з огірків на зиму з кетчупом чилі: покроковий рецепт

Оригінальний рецепт салату з огірків в кетчупі чилі в банках.
Літо – сезон закруток. Усі господині дістають свій старенький записник із давно відомим рецептом маринованих огірків чи помідорів. Що робити у випадку, якщо врожай вродив на славу, а маринованих огірків вже закрито вдосталь? Пропонуємо проекспериментувати і закрити на зиму щось нове.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 найкращих спецій для маринування помідорів
Салат з огірків на зиму
Інгредієнти:
- огірки 2 кг
- цибуля ріпчаста 250 г
- морква 250 г
- червоний солодкий перець 2 шт.
- часник 5 зубчиків
- петрушка 3 ст.л.
Для маринаду
- кетчуп чилі 4 ст. л.
- сіль 1 ст. л.
- оцет 10% ½ склянки
- вода 1,5 склянки;
- цукор ½ склянки;
- соняшникова олія ½ склянки;
- перець духмяний 5 горошин;
- перець чорний 5 горошин;
- гвоздика 3 шт.;
- лавровий лист 3 шт.
Фото: Freepik.com
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати хрумкі пікантні огірки із зернами гірчиці: рецепт
Покроковий рецепт приготування салату з огірків в кетчупі чилі
- Промийте огірки, перець, петрушку.
- Начистіть моркву та ріпчасту цибулю. Огірки наріжте тонкими кружечками, цибулю пір’ями, моркву натріть на великій тертці. Очистіть перець від насіння і наріжте тонкою соломинкою. Часник наріжте тонкими пластинами. Зелень дрібно порубайте.
- Змішайте усі нарізані овочі з петрушкою та 1 столовою ложкою солі. Дайте настоятися 2 години.
- Приготуйте маринад. Налийте в каструлю необхідну кількість води та додайте усі компоненти для маринаду окрім олії. Дайте суміші закипіти на вогні і одразу вимикайте. Готовому маринаду дайте охолонути до кімнатної температури.
- Додайте до овочів соняшникову олію і все добре перемішайте.
- До стерилізованих банок вкладіть майбутній салат та залийте до країв маринадом.
- Щільно закрийте кришкою і стерилізуйте 15 хвилин.
- Дістаньте банки та накрийте їх ковдрою у перевернутому вигляді. Залиште до повного охолодження.
Фото: Freepik.com
Читайте більше смачних рецептів на сайті 1+1: https://1plus1.ua/tag/recipes