“Спортивний фронт”: скелетоніст Владислав Гераскевич закликав спортсменів-міжнародників доєднатися до бойкоту росіян та білорусів

“Спортивний фронт”: скелетоніст Владислав Гераскевич закликав спортсменів-міжнародників доєднатися до бойкоту росіян та білорусів

Нещодавно герой проєкту “Спортивний фронт”, майстер спорту міжнародного класу Владислав Гераскевич став учасником важливої події для спортивного ком’юніті Німеччини — івенту "Sporthilfe Club der Besten 2022”.

Поділитися:

У межах спеціального виступу Владислав спільно з українським веслувальником-каноїстом, олімпійським чемпіоном Юрієм Чебаном вкотре розповіли міжнародній аудиторії про трагічні події в Україні, активний спротив на “Спортивному фронті” та важливість блокування росіян і білорусів на міжнародній арені, зокрема відсторонення проросійських людей від керівництва провідними спортивними федераціями та асоціаціями. 

спорт фронт

Редакція сайту телеканалу 1+1 поспілкувалась з героєм проєкту “Спортивний фронт, детальніше дізнавшись, якою була реакція на заклики до бойкоту росіян і білорусів у присутніх в залі та чи готова міжнародна спортивна спільнота надалі допомагати Україні у боротьбі з агресором. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарний голкіпер Олександр Шовковський став амбасадором суспільно важливого проєкту «Спортивний фронт»

Загалом на заході, який проходив в Італії, були присутні понад 80 провідних спортсменів, які цьогоріч здобули найвищі досягнення у своїх видах спорту, призери Олімпійських ігор, чемпіони світу та чемпіони Європи. 

Для спортсменів-міжнародників росіяни, як і для нас, теж були колегам по спорту і вони вкрай здивовані їхньою поведінкою

спорт фронт

Спортсмени міжнародного рівня жаліються, що у них зростають ціни через повномасштабне вторгнення росії в Україну. Та вони розуміють, що підвищення цін — ніщо в порівнянні з тим, що зараз відбувається в Україні.

Від атлетів відчувається величезна підтримка та увага до України. Неймовірна кількість присутніх на заході спортсменів підходили і запитували в особистих розмовах про події в нашій країні. Багато спортсменів готові інформаційно підтримувати та доєднуватися до наступних акцій, розповідаючи про війну. Це вже дуже багато, адже це топові спортсмени з великою аудиторією. 

Атлети підходили до нас з такими питаннями: “Як ви?”, “Чи можете ви займатися спортом?”.  Для спортсменів-міжнародників росіяни, як і для нас, теж були колегам по спорту і вони вкрай здивовані їхньою поведінкою. Вкрай здивовані тим, що вони сповідують пропагандистські наративи. У них просто не вкладається в голові, як таке можливо. 

Важливо, щоб ті атлети не були забуті і для них закрили в’їзд на територію ЄС

спорт фронт

Нині асоціація “Athletes for Ukraine” також готує книгу ганьби, яка буде містити перелік спортсменів, які відкрито підтримують війну в Україні. Засновник асоціації, олімпійський чемпіон з біатлону 90-х років

Jens Steinigen збирається передати цей список відповідальним за видачу віз особам, аби вони посприяли анулюванню віз цим спортсменам. Важливо, щоб ті атлети не були забуті і для них закрили в’їзд на територію ЄС. 

Змагання та наші перемоги будуть провокувати більше уваги до України

Незабаром у нас розпочинається сезон. Ми хочемо виступати, адже це та платформа, де ми точно будемо почуті. Змагання та наші перемоги будуть провокувати більше уваги до України. 

спорт фронт

У нашій команді відбулось поповнення. До нас доєдналися кілька дуже талановитих дітей, які познайомились зі скелетоном на наших благодійних тренуваннях. Буквально через пару тижнів вони вже будуть робити свої перші спуски на льодовому треку. Щоправда, не знаю, де саме та на якому. Проте точно будуть робити ці спуски. Радий, що ми можемо допомогти цим дітям, які пережили жахи війни. 

В Україні всі тренування нині проходять дуже складно. Всі ми розуміємо реалії, в яких доводиться займатися. Складно налаштовуватися на тренувальний процес, адже тільки розпочинається розминка — майже одночасно з нею оголошується повітряна тривога. Ти закінчуєш тренування і переходиш у бомбосховище. І так відбувається щоразу. Це не те, чого потребує профісний спорт. А втім, ми не забули, що таке скелетон і сподіваємось, що нам вдасться показати хороші результати, у черговий раз привернувши увагу до України. 

Фото: Max Menning

Новини по темі