Стало відомо, у якомі місті пройде фінал Євробачення-2023

Євробачення-2023: стало відомо, у якомі місті пройде фінал від імені України
eurovision.tv

Організатори пісенного конкурсу назвали місто, яке прийматиме фінал конкурсу від імені України.

Поділитися:

Гранд-фінал пісенного конкурсу «Євробачення-2023» відбудеться на "Ліверпунь-Арені" біля річки Мерсі.в суботу, 13 травня, а півфінали відбудуться у вівторок, 9 і четвер, 11 травня. Другим кандидатом було місто Глазго.

BBC спільно з Європейською мовною спілкою (EBU) організують Конкурс за консультації з UA:PBC, Суспільним мовником України та минулорічними переможцями Конкурсу.

Ліверпуль було обрано після конкурсу, під час якого досліджувалися об’єкти на місці, здатність прийняти тисячі делегацій, екіпажів, уболівальників і журналістів, інфраструктуру та культурну пропозицію міст, що приймає, у здатності відобразити перемогу України у 2022 році.

Нагадаємо, Євробачення-2023 пройде у Великій Британії від імені України. EBU ще раніше заявляла, що Євробачення наступного року неможливо буде провести в Україні з міркувань безпеки. Великобританія просила EBU ще раз розглянути Україну для проведення Євробачення, однак, після розгляду низки варіантів з мовником-переможцем, було прийнято рішення, що саме BBC виступить організатором 67-го Пісенного конкурсу Євробачення у 2023 році.

У травні 2022 року гурт Kalush Orchestra переміг на Євробаченні-2022 у Турині. Україна отримала 192 бали від журі та найвищий бал від глядачів — 439 (всього 631). Це вже третя перемога України у міжнародному пісенному конкурсі.

 

Новини по темі