Стрітення Господнє 2022: що не можна робити

Що не можна робити на Стрітення Господнє 2022

Що не можна робити на Принесення до Храму

Поділитися:

Незабаром, 15 лютого, православні та греко-католицькі християни святкуватимуть Стрітення Господнє (або, як його ще називають, Принесення до Храму). Воно є одним із найважливіших церковних свят та входить до числа дванадесятих (12 важливих церковних свят після Великодня). Вважається, що саме сьогодні, на 40-й день після Різдва, немовля Ісуса Христа принесли до Єрусалимського храму, де його зустрів Симеон Богоприємець — християнський святий та єврейський праведник. Саме з цим святом пов'язують давній обряд "очищення" жінки через 40 днів після пологів. 15 лютого вважається, що зима бореться з весною та зустрічається з літом. На це свято існує багато традицій, прикмет, а також заборон. Чого не можна робити на Стрітення?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 15 лютого для всіх знаків зодіаку: направте свою енергію в роботу

Що не можна робити на Стрітення Господнє

1. Під особливою забороною "брудна" домашня робота. В цей день шанується відпочинок та "чистота рук". Не шийте, не періть одяг та не прибирайте.

2. Крім того, що не можна робити якісь справи по дому, не варто сильно навантажувати себе фізично. Під забороною ремонт, перестановка меблів, будівництво.

3. Так само заборонено переїжджати — перенесіть усі важливі справи на інший день.

4. Не варто їхати далеко від будинку — за прикметою, ваша поїздка може закінчитися якоюсь неприємністю. Будьте обережні!

5. Сьогодні важливі мир та злагода. Не сваріться, не лайтесь. Якщо знаходитесь у поганих відносинах з рідними, варто помиритись.

6. Усі магічні ритуали під забороною! Відмовтеся від ворожінь.

В цей день навпаки треба відвідати церкву, відстояти богослужіння. Можете принести з церкви додому освячені свічки. Ще сьогодні можна пригощатися млинцями, адже Маслениця незабаром! 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний календар на лютий 2022: найважливіші свята та дати

Вище перераховано заборони на Стрітення Господнє 2022. Дивіться також сюжет, що не можна робити на Принесення до Храму 15 лютого:

Новини по темі