Доведено вченими: чим корисний сир камамбер та як він впливає на мозок
Нове дослідження показало, що сир камамбер володіє неймовірними корисними властивостями для мозку.
Сир камамбер під час ферментації утворює аміди жирних кислот, які покращують пам’ять і навчання. Відповідне дослідження було опубліковане в Neuroscience Research.
Чим корисний сир камамбер: результати дослідження
Як показало дослідження вчених, в камамбері утворюються рідкісні аміди жирних кислот, такі як міристамід. Вони сприяють покращенню роботи мозку. Ці речовини підвищують рівень нейротрофічних факторів, що підтримують ріст і відновлення мозкових клітин та формування пам’яті.
Попередні дослідження вже вказували на користь камамбера для людей, зокрема для підвищення рівня розвитку нервової системи і підтримці її нормального функціонування у літньому віці. Проте нове дослідження зосередилося на конкретних сполуках, що сприяють цьому ефекту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачно та чи корисно: нові наукові дослідження про те, як вживання м'яса насправді впливає на ваше здоров'я можуть вас здивувати
Як проводили дослідження
Вчені проводили експерименти на мишах, яких розділили на кілька груп: одні отримували звичайну високожирову дієту, інші — з додаванням камамбера або його активних компонентів. Упродовж тижня їм вводили дози сиру або міристаміду, після чого тестували їхні здібності. Мишей перевіряли за допомогою тесту на розпізнавання об'єктів та тесту на визначення нових локацій. Миші, які вживали камамбер чи міристамід, демонстрували покращену пам’ять і просторове мислення.
Щоб підтвердити ефективність цих сполук для людей, а також оцінити довгостроковий вплив, вчені планують проводити більше досліджень.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кохання та довголіття: науковці дослідили, як романтичні стосунки впливають на тривалість життя