Смачно та чи корисно: нові наукові дослідження про те, як вживання м'яса насправді впливає на ваше здоров'я можуть вас здивувати

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чим небезпечне для здоров'я м'ясо: пояснення вчених
Freepik

Науковці визначити чим небезпечне вживання м'яса: що відомо

Поділитися:

Численні наукові дослідження продовжують порушувати тривожні питання щодо нашого здоров'я. Останні з яких стосуються саме вживання м'яса. Міжнародна команда вчених, проаналізувавши раціони майже 2 мільйонів людей з різних куточків світу, виявила певну тенденцію — регулярне споживання м'яса не завжди позитивно впливає на наш організм та навіть провокує розвиток певних хвороб. Детальніше про це розповіли у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна.

Що ж показали дослідження

Вчені виявили, що щоденне вживання навіть двох шматків шинки протягом десяти років збільшує ризик захворіти на діабет — на цілих 15%. А щоденні 100 грамів необробленого червоного м'яса підвищують цей ризик на 10%. Хоча ці дані не є доказом прямого зв’язку, але вони свідчать про те, що споживання м’яса часто супроводжується збільшенням ризику розвитку діабету. 

Дослідники вважають, що основним фактором ризику є саме насичені жирні кислоти, які містяться в м'ясі. Ці жири можуть негативно впливати на чутливість клітин до інсуліну — гормону, який регулює рівень цукру в крові. У результаті розвивається інсулінорезистентність, що є одним із ключових факторів розвитку діабету 2 типу.

м'ясо
Freepik

На що варто звернути увагу

Зважаючи на результати досліджень, науковці закликають переглянути свої харчові звички та зменшити споживання м'яса, особливо обробленого. Та це не означає, що потрібно повністю відмовитися від м’ясних продуктів, варто лише обмежити їхню кількість і все ж віддавати перевагу нежирним сортам м’яса.

Аби запобігти розвитку діабету потрібно звернути увагу також на більш активний спосіб життя, адже регулярні фізичні вправи допомагають покращити чутливість клітин до інсуліну. А, якщо ви ще додасте до свого раціону більше овочів, фруктів та цілозернових продуктів, то вони однозначно покращать регуляцію рівня цукру в крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не розважають, а змушують нудьгувати: науковці з'ясували, що соціальні мережі замість позивних емоцій насправді роблять нас більш нещасними

Новини по темі