«Так звана спецоперація – це ніщо інше, як повноцінна війна на знищення України», – Олександр Шовковський, легендарний голкіпер київського “Динамо”

Спортивний фронт: інтерв'ю з Олександром Шовковським, легендарним голкіпером київського “Динамо”

Під час інтерв'ю Олександр Шовковський розповів про прірву між Україною та росією, благодійний проєкт для людей, що постраждали від війни, та важливість боротьби з рф на спортивному фронті у тому числі.

Поділитися:

Нещодавно легендарний голкіпер київського “Динамо” та помічник головного тренера збірної України Олександр Шовковський доєднався до суспільно важливого проєкту групи 1+1 media – “Спортивний фронт”. У спеціальному відеозверненні, яке команда проєкту знімала на зруйнованому російськими військами Центральному міському стадіоні «Чемпіон» у місті Ірпінь, Олександр закликав підтримати бойкот російських та білоруських спортсменів, мовчання яких є тихою підтримкою терору. 

Команда FootballHub, спортивного Digital-проєкту групи 1+1 media, побувала на зйомках тематичного відео в Ірпені та поспілкувалася з амбасадором “Спортивного фронту”. Так, під час інтерв'ю Олександр Шовковський розповів про прірву між Україною та росією, благодійний проєкт для людей, що постраждали від війни, та важливість боротьби з рф на спортивному фронті у тому числі. Наводимо кілька ключових тез з інтерв’ю. 

Шовковський

Кожен на своєму місці повинен робити все можливе заради нашої Перемоги

Потрібно робити все для того, аби світ знав, що у нас відбувається, та з чим нам, українцям, доводиться зіштовхуватися – тими трагедіями, які відбуваються в житті людей. росія знищує, вбиває, катує наших людей. Нині Україна, як щит, стоїть перед усією Європою. Усі мають це розуміти і не мають стояти осторонь. 

24 лютого лише одна єдина людина з росії мені зателефонувала. Проте я не міг взяти слухавку. Тож він написав мені повідомлення зі словами: “Мені дуже соромно, я повністю не підтримую війну”. У мене не вистачило слів, аби відповісти йому. 

За ці понад 30 років між нами виросла дуже велика прірва

Не можу сказати, що відчувають росіяни. Я не на їхньому місці. Натомість можу сказати, що на початку 90-х років, коли Україна від’єдналася від Радянського Союзу, ми були дуже схожі. За ці понад 30 років між нами виросла величезна прірва. Навіть у своїх думках не можу уявити, що має відбутися, аби стосунки між нашими народами покращилися. 

Шовковський

Як людина, яка майже все життя у спорті,...знаю наскільки важко та важливо правильно відновлюватися і в психологічному, і у фізичному плані, аби потім повернутися до нормального життя

Проект “Понад усе” розроблений спеціально для людей, які постраждали від військових дій - дітей, літніх людей, чоловіків і жінок. Ми залучаємо кошти і допомогаємо людям відновлюватися після тих травм, які з ними відбулися. 

Як людина, яка майже все життя у спорті, яка за 24 роки своєї професійної кар’єри приблизно 4 роки відновлюється від різних травм та операцій, знаю наскільки важко та важливо правильно відновлюватися і в психологічному, і у фізичному плані, аби потім повернутися до нормального життя. 

Повна версія сюжету доступна на YouTube-каналі за цим посиланням. Автор матеріалу – спортивний журналіст Вадим Адаменко.

ворота

Нагадаємо, що у червні група 1+1 media спільно з Андрієм Шевченком, найкращим футболістом Європи 2004 року, головним тренером національної збірної України (2016-2021 рр), легендарним спортсменом, якого знають в усьому світі, та героєм України, запустили проєкт «Спортивний фронт». Це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародного спортивного комʼюніті до війни в Україні. У мережі вже доступні п’ять відеороликів, героями яких стали сам Андрій Шевченко, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова, бронзовий призер Олімпійських ігор Станіслав Горуна, легендарний голкіпер Олександр Шовковський.

Новини по темі