ТОП-10 фільмів вітчизняного виробництва від Київстар ТБ до Дня українського кіно

 Що подивитися у День українського кіно: підбірка вітчизняних фільмів від Київстар ТБ

10 вересня, у День українського кіно, платформа онлайн-телебачення Київстар ТБ, що є партнерським проєктом Київстар та 1+1 media, підготувала добірку з ТОП-10 фільмів українського виробництва.

Поділитися:

Щорічно, у другу суботу вересня, відзначається День українського кіно. За роки Незалежності український кінематограф відкрив велику кількість нових імен, які продовжують активну роботу і нині є представниками культурного фронту. 

Вітчизняні стрічки неодноразово здобували відзнаки та нагороди на світових преміях, брали участь у міжнародних кінофестивалях, таких як: Каннський кінофестиваль, Венеційський, Берлінський, Санденс та інші. Про українських акторів, режисерів, сценаристів, продюсерів знають у всьому світі. Країна пишається своїми талантами!

У спеціальній добірці до Дня українського кіно від Київстар ТБ, можна знайти яскраві кінотвори українського виробництва, в яких відтворена велика історія нашої держави та її визначні події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіно з українським професійним дубляжем – добірка найкращих фільмів від Київстар ТБ

1.    Стоп-Земля

Дивитися тут.

16-річна Марія вчиться у звичайній київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, які по-своєму переживають напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів, вийти з зони комфорту дівчину змушує закоханість в однокласника Сашу. Вона розуміє, якщо не наважишся спитати – ніколи не знатимеш, чи це взаємно. Фільм українського виробництва. Отримав «Кришталевий ведмідь» за Найкращий художній фільм від Юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus, Берлінський міжнародний кінофестиваль, 2021.

2.    Чужа молитва

Дивитися тут.

Неймовірна, але цілком реальна історія молодої кримськотатарської дівчини, яка під час окупації нацистами Бахчисарая врятувала життя 88 єврейським дітям. Саїде – вихователька у притулку для татарських дітей-сиріт. До неї звертається за допомогою хлопчина Іцхак, який разом з іншими дітьми-євреями переховується від фашистів. Перед дівчиною постає тяжка моральна дилема – допомогти дітям чи, рятуючи власне життя, відмовити їм? Попри смертельну загрозу, дівчина бере під свій захист вихованців. Але чи вдасться їм обманути карателів та врятуватися від смерті?

3.    Кіборги

Дивитися тут.

Україна, 2014 рік. Історія про справжніх героїв нашої країни. Вони захищають Донецький аеропорт імені Сергія Прокоф’єва тоді, коли ворожі сили перевершують їх кількісно в рази. Щобільше, вороги вже повідомили про захоплення стратегічного об’єкта. Натомість кіборги 4 місяці утримують аеропорт, і поки в них вірять ті, хто чекає на них вдома, вони будуть стояти до кінця. Це місце зведе разом музиканта, сина заможних людей, простих хлопців, які хочуть тільки одного – щоб їхня країна була надійно захищена, щоб їхні матері, кохані і сестри були в безпеці.

4.    Крути 1918

Дивитися тут.

У стрічці режисера Олексія Шапарєва змальовані доленосні для України події зими 1918 року, коли чотири сотні юнаків віддано й безстрашно вступили в бій проти чотиритисячного війська більшовиків на залізничній станції Крути. Серед молодих сміливців були брати Андрій та Олекса Савицькі, закохані у прекрасну дівчину Софію. Саме через призму їхніх мрій, переживань та почуттів показана ця важлива віха української історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добірка фільмів українського виробництва на Київстар ТБ, що підкорили світового глядача

5.    Дике поле

Дивитися тут.

Герман не був удома, на сході України, уже багато-багато років. Але зникнення його старшого брата змусило хлопця повернутися на Донбас. Сімейний бізнес, стара бензоколонка, залишилися без нагляду. Його хочуть прибрати собі до рук місцеві «бізнесмени». І законними методами ці люди дуже рідко працюють. Водночас на Батьківщині Герман зустрічає друзів дитинства та свою любов. Тепер чоловік вважає своїм обов’язком захистити близьких йому людей від бід, які зустрічаються на кожному кроці.

6.    Додому

Дивитися тут.

У кримського татарина Мустафи помирає первісток. Батько приїжджає до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

7.    Донбас

Дивитися тут.

Тринадцять коротких сюжетів показують панораму життя на окупованих територіях, від трагедії до комічного фарсу. «Зелені чоловічки» не можуть пригадати назви свого «рідного містечка, тут поруч». Німецького журналіста на блокпосту зустрічають криком «фашиста зловили!». Тут святкують весілля та влаштовують вуличні розправи, експропріюють на благо «республік» машини та гроші, живуть у підвалах, рятуючись від обстрілів. Фільм Сергія Лозниці шукає відповідь на запитання: де в цьому калейдоскопі проходить грань між правдою і вигадкою?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добірка освітніх матеріалів, що допоможуть поринути у світ сучасних цифрових технологій

8.    Мої думки тихі

Дивитися тут.

Зазнавши безліч невдач в роботі та особистому житті, молодий звукорежисер-фрілансер Вадим отримує шанс розпочати все спочатку. Просте завдання – записати голоси закарпатських тварин – може стати його шансом назавжди вирушити в «привабливу Канаду». Подалі від проблем. Однак все виявляється набагато складніше, коли головним супутником у новій роботі виявляється найменш підхожа для цього людина – мама Вадима.

9.    Плем'я

Дивитися тут.

Головний герой фільму, Сергій, потрапляє в спеціалізований інтернат для слабочуючих, де існує кримінальна організація – Плем'я. Він намагається зайняти своє місце в ієрархії школи і бере участь в кількох пограбуваннях. Коли Сергій закохується в Анну, йому доводиться порушити неписані закони Племені.

10.  Хайтарма

Дивитися тут.

Мало хто знає про історично реальну драму з життя кримських татар, що відбулася в 1944 році. Того року більша частина татар за наказом сталіна була депортована з Криму за три дні. Офіційною причиною була співпраця з німецькими окупантами, зрада Батьківщині. Ця історія показана очима Аметхана Султана, двічі Героя Радянського Союзу. За збігом обставин, льотчик у травні 1944-го їде у короткострокову відпустку додому, в рідну Алупку. Вже там герой і спостерігає цю страшну картину. 

Більше фільмів українського виробництва шукайте у спеціальній добірці «Народжені в Україні»  до Дня українського кіно від Київстар ТБ. 

Новини по темі