Добірка освітніх матеріалів, що допоможуть поринути у світ сучасних цифрових технологій

Добірка освітніх матеріалів, які допоможуть різним поколінням здобути навички зі сфери цифрових технологій

Через війну рф в Україні мільйони людей залишилися без можливості навчатися та безперервно здобувати нові знання.

Поділитися:

Школи досі не відкрилися, бойові дії тривають, проте вчителі продовжують вести онлайн-заняття з укриттів, університетські викладачі проводять лекції просто з окопів, а у вільному доступі з’являється все більше онлайн-уроків з різноманітних дисциплін.

Так, платформа онлайн-телебачення Київстар ТБ, що доступна абонентам всіх операторів мобільного зв'язку України, а також абонентам Домашнього Інтернету від Київстар, підготувала добірку навчальних серіалів та відеоуроків, які допоможуть різним поколінням здобути навички зі сфери цифрових технологій.

Переглядати ці та інші матеріали можна на компʼютері через браузер або у додатку на мобільному телефоні, планшеті, SMART TV, Android TV чи Apple TV. Освітній контент на платформі доступний безкоштовно як в Україні, так і закордоном. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добірка мультфільмів на Київстар ТБ, які допоможуть відволікти малечу

Підприємництво для школярів

За талановитими підприємцями – майбутнє, а відточувати важливі навички варто ще зі шкільного віку. Освітній серіал допоможе учням усвідомити переваги ведення підприємницької діяльності та сформувати риси й позиції, необхідні людині для успішної самореалізації в сучасному світі. Крім цього, матеріал допоможе знайти відповіді на ряд професійних запитань: 

  • Як віднайти свою бізнес-ідею та перевірити її? 
  • Як зробити так, щоб про твій продукт дізналися? 
  • Де знайти саме своїх клієнтів? 
  • Що таке маркетингова стратегія та SMM? 

Подивитися можна тут.

Смартфон для батьків

Нині людям елегантного віку, як ніколи, важливо інтегруватися у тренди сучасних технологій, щоб відчувати себе максимально комфортно. В інтерактивних відеоуроках «Смартфон  батьків» від Київстар розміщена покрокова інструкція  – від ввімкнення новенького смартфона до індивідуальних налаштувань.  

Подивитися можна тут.

Онлайн-курс з захисту персональних даних

Курс допоможе розібратися, що ж насправді приховується під терміном «персональні дані», хто і як може їх використовувати. Крім того, онлайн-заняття допоможуть всім охочим поповнити знання корисними порадами, які допоможуть захистити дані. 

Автори візуалізували усю складну, на перший погляд, теорію реальними ситуаціями, в які кожен міг потрапити, ризикуючи власною безпекою в Інтернеті.  

Подивитися можна тут.

ТікТок на ізі

ТікТок став справжньою сенсацією, і здається, що цей застосунок не має жодних меж у своїй багатовекторності. Цей курс для дітей, які цікавляться технологіями майбутнього. Усі знання можна буде одразу застосувати на практиці. У ході створення власних креативних відео, учні отримають навички роботи зі звуком, монтажем, навчаться режисурі та дізнаються більше про використання додаткових відеоефектів. А також школярі прокачають свої Soft skills та зрозуміють, як потрапляти в рекомендації. 

Подивитися можна тут.

Very Verified: Онлайн-курс з медіаграмотності

Як часто ви перевіряєте свою стрічку у Facebook та обговорюєте новини з друзями? Щоденно ми отримуємо регулярні оновлення та сповіщення звідусіль – месенджери, електронна пошта, ЗМІ. «Бути в курсі» – модно, тож ми намагаємось охопити якомога більше інформації. Проте часто вона може бути оманливою та перевантажувати наш мозок, тому варто її постійно аналізувати. Як ранкова кава бадьорить нас, так критичне мислення допомагає нам бути зосередженими та пильними. Смачний напій став щоденним ритуалом для багатьох із нас, така участь має спіткати і медіаграмотність. «Very Verified: онлайн-курс з медіаграмотності» пояснює, як орієнтуватися в інформації довкола та як розпізнавати дезінформацію та пропаганду.

Подивитися можна тут.

 Серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті»

Кібербулінг, шкідливий контент, суїцидальні інтернет-спілки, сексуальне насильство – це те, що на кожному кроці підступно чатує дітей та підлітків в мережі. Як вберегти їх від цього? Глобальна мережа надає багато можливостей як для дорослих, так і для дітей. Але поряд із цим виникають запитання, які можуть хвилювати батьків, коли їхні діти користуються гаджетами. Хто ті «друзі» у соціальних мережах? Як захистити молоде покоління від шкідливого та, інколи, небезпечного контенту в інтернеті? Цей курс для того, аби навчити батьків допомагати дітям використовувати цифрові технології безпечно і з користю.

Подивитися можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добірка фільмів українського виробництва на Київстар ТБ, що підкорили світового глядача

 Курси з дизайну

Графічний дизайнер – це одна з тих професій, яка стала ще більш запитуваною з розвитком Інтернету та збільшенням кількості людей та компаній, які користуються його послугами. Майстри художнього оформлення здатні вдихнути життя у звичайні фігури та написи, щоб донести до потенційних клієнтів необхідну інформацію. Його можна назвати професіоналом у сфері візуальної комунікації. Тому навчальна програма «Курси з дизайну» є актуальною, і підійде як для новачків, охочих зануритися в нову для себе сферу digital art, так і для досвідчених дизайнерів, які бажають опанувати новий перспективний напрям. Після закінчення курсу ви зможете за допомогою графічного планшета створювати власні стікерпаки, короткі анімації та 3D-персонажів, попит на які зростає щодня.

Подивитися можна тут.

Як стати YouTube-блогером

Сьогодні YouTube – це найбільший відеохостинг у світі, який нараховує 2 млрд користувачів по всій планеті, а в Україні він займає друге місце серед усіх сайтів за відвідуваністю. Блогери, що активно використовують платформу для просування власного бренду, стають справжніми лідерами думок для своєї аудиторії та відомими діячами в медіаіндустрії. Кількість шалених перспектив такої діяльності просто вражає і приваблює водночас тисячі представників активної молоді. Тому освітній серіал просвітлює та пояснює майбутнім блогерам, де шукати ідеї для власних відео, критерії вдалого контенту, особливості авторського права, оформлення YouTube-каналу, аналізу конкурентів, монетизації каналу – та інші корисні речі, які просто необхідні, щоб почати успішний проєкт.

Подивитися можна тут.

Нові цифрові професії

Стрімкий розвиток технологій значно впливає не тільки на повсякденне життя, але й на вибір майбутньої професії. У цьому курсі ви дізнаєтесь про цифрові професії, які мають шалений попит, зокрема: діджитал-маркетолог, SMM-спеціаліст, Front-end- та Back-end-розробник, QA (тестувальник програмного забезпечення), UI/UX-дизайнер, бізнес-аналітик, сybersecurity engineer, devOps engineer, product manager. Для роз’яснення особливостей роботи кожної професії було запрошено успішних практиків своєї справи, яких у форматі інтерв'ю, школярка розпитала про все, що може зацікавити її ровесників. 

Подивитися можна тут.

Штучний інтелект для школярів

Ми щодня користуємося технологіями штучного інтелекту (ШІ) - у рекомендаціях на відеоплатформах, масках в соцмережах, роботах-пилосмоках, розумних помічниках та перекладачах. Штучний інтелект вже давно є частиною нашого життя. Ця технологія поступово автоматизує світ та вирішує глобальні виклики, які ставить перед нами розвиток суспільства. Під час перегляду серіалу ви дізнаєтеся, у чому сутність штучного інтелекту, як його використовують для розв’язання різноманітних задач, наприклад, у сферах захисту довкілля, медицини та мистецтва. Ви зрозумієте, які є найпоширеніші методи штучного інтелекту та як вони працюють, а також, з якими питаннями людство досі не може дати раду навіть за допомогою технологій. Крім цього, вам, безсумнівно, вдасться поглибити знання у сфері машинного навчання та навіть опанувати професію пов’язану з ШІ.

Подивитися можна тут.

Новини по темі