Топ-5 найкрасивіших квіткових полів у Європі

Найкрасивіші квіткові поля Європи
Фото: unsplash.com

Неймовірна порція натхнення та краси.

Поділитися:

Тільки уявіть: у світі є місця, де різнобарвні квіти зливаються з обрієм. Можливо, навіть ваші улюблені. Квіткові поля із нашої нової добірки варто побачити хоча б раз у житті. Більш ніжного пейзажу годі й шукати.

1. Трояндова долина, Болгарія

Кожна жінка мріє про море із троянд. І Болгарія може виконати цю мрію. 

На південь від Балканських гір розкинулася Долина троянд. Приїжджайте сюди в кінці травня та на початку червня – у цей час квіти розпускаються, після чого починається збір урожаю. 

Поряд є Музей троянд – тут можна побачити, як ніжний трояндовий цвіт перетворюється в ароматне ефірне масло. 

Фото: @irisspace

2. Долина нарцисів, Україна

Неподалік міста Хуст на Закарпатті знаходиться справжнє диво України – Долина нарцисів. Це найбільший у світі масив цвітіння цієї квітки. А вона, до речі, дуже рідкісна і занесена до Червоної книги.

В основному нарцис цвіте у першій половині травня, але все залежить від погоди. Туристи, що прибувають у період цвітіння, мають можливість побачити справжню білосніжну ковдру із квітів!

Фото: @apollinarya_makovskya

3. Поля соняшників, Італія

В Україні багато соняшникових полів, та в Італії можна відвідати найбільше поле у світі!

У середині літа Тоскана заливається кольорами сонця – починається сезон соняшників. Зацвісти вони можуть і раніше, і пізніше терміну. Все залежить від температури повітря. 

Цей мальовничий регіон зібрав найвідоміші історичні пам’ятки Італії, тут розташовані міста Флоренція і Піза. Тож якщо будете в Тоскані влітку, обов’язково приїжджайте помилуватися яскраво-жовтим морем із соняшників.

Фото: @tencheeri_

4. Лавандові поля, Франція

Влітку Прованс накриває ніжно-фіолетова хвиля – сотні квадратних кілометрів квітучої лаванди. Це те місце, яке сприймаєш не лише очима, а й за запахом. Тільки уявіть, як тут пахне!

У різних місцях лаванда зацвітає в різний час. Якщо ви приїдете сюди в кінці червня чи в першій половині липня – не прогадаєте. Можете відвідати місто Валенсоль, що поблизу: у ньому лаванда хіба що на деревах не росте. 

Фото: @alainannicklaurent

5. Тюльпанові поля, Нідерланди

Простори Нідерландів нагадують строкату мозаїку. Її тюльпанові долини – це, мабуть, найвідоміші у світі поля квітів. Туристи прибувають з усіх усюд, щоб подивитися на їх різнобарв’я.

У Нідерландах існують спеціальні тури для тих, хто хоче відвідати тюльпанові поля. Частіше за все період цвітіння припадає на квітень-травень. Тут навіть є окреме свято – Національний день тюльпана. Тож відвідати Голландію і не побачити її головну гордість – просто неможливо. 

Фото: @earth_plt

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 фортець та замків України

Новини по темі