“У кожній смс батько завжди казав: “Віримо в ЗСУ!”, — футболіст “Динамо” Київ Олександр Караваєв про звільнення Херсона

Футболіст Динамо Київ Олександр Караваєв про звільнення Херсона у Профутбол Digital

Спортивний проєкт “Профутбол Digital” поспілкувалися з гравцем київського “Динамо” Олександром Караваєвим у день, коли в його рідному Херсоні знову замайорів український прапор.

Поділитися:

росія і надалі намагається протиснутися у великий спорт. Пропаганда кремля не перестає кричати про те, що спорт “поза політикою”. Та поки спортсмени з росії та білорусі вільно тренуються, українським спортсменам доводиться з острахом читати новини зі своїх рідних регіонів, перейматися за близьких, що перебувають в тимчасовій окупації, та переривати змагання, матчі та тренування через загрозу ракетних ударів. Група 1+1 media разом з партнерами та однодумцями намагається достукатися до всього цивілізованого світу та переконати, що росіяни та білоруси мають бути відсторонені від усіх змагань і турнірів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальні історії арбітра-нейрохірурга у «Профутбол Digital»: про гелікоптерний рейд до Маріуполя, операції в бункерах та цинізм росіян

Спортивний проєкт “Профутбол Digital” поспілкувалися з гравцем київського “Динамо” Олександром Караваєвим у день, коли в його рідному Херсоні знову замайорів український прапор. В ексклюзивному інтерв’ю Олександр розповів команді проєкту, якими місяці окупації були для його рідних, чому вони відмовилися евакуйовуватися з Херсона та якими були його відчуття, коли ЗСУ зайшли на Херсонщину. Автор — спортивний журналіст Олексій Корицький. 

Наводимо кілька цитат українського футболіста Олександра Караваєва. 

Увесь цей час у Херсоні перебували мої рідні…Був такий період, коли на тиждень чи кілька днів зникав зв’язок. Всі думки були тільки про це. 

Ти не знаєш, що там коїться. Будь-що може там відбуватися. Адже ти вже знаєш приклади з Маріуполя, Бучі, Харкова. Всіх міст та сіл, де були рашисти та вчиняли ці звірства. 

Коли мої батьки виходили на зв’язок та казали, що все добре,  ми живі-здорові і у нас все є, ставало легше (ніби камінь з душі падав). 

Ключові меседжі випуску – #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWarInUkraine.

Олександр Караваєв

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Спортивний фронт»: олімпійський чемпіон Олег Верняєв закликає до довічної дискваліфікації росіян і білорусів, що підтримують війну

Нагадаємо,  що у червні група 1+1 media спільно з Андрієм Шевченком, найкращим футболістом Європи 2004 року, головним тренером національної збірної України (2016-2021 рр), легендарним спортсменом, якого знають в усьому світі, та героєм України, запустили проєкт «Спортивний фронт». Це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародного спортивного комʼюніті до війни в Україні. У мережі вже доступні п’ять відеороликів, героями яких стали сам Андрій Шевченко, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова, бронзовий призер Олімпійських ігор Станіслав Горуна, легендарний голкіпер Олександр Шовковський, олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор 2016 Олег Верняєв

Новини по темі