Усиновлення онлайн: як працює нова послуга на порталі Дія

Усиновлення у Дії: як подати заявку на усиновлення дитини (інструкція)
Freepik

На порталі Дія стала доступною нова послуга.

Поділитися:

Військова агресія росії проти України зруйнувала життя сотням родин. Багато дітей залишилися сиротами. Щоб допомогти українським дітлахам знайти родину, Дія запустила консультації щодо усиновлення та оголосила про нову важливу послугу. Ми вже розповідали, що в Дія має з’явитися кнопка “усиновлення”. Нарешті це стало можливим. На порталі запрацювала реєстрація для потенційних батьків, які бажають усиновити дитину.

"Процес усиновлення дуже складний, бюрократичний та корумпований. Команда Дії працює над спрощенням цього, щоб якомога більше дітей змогли знайти  родину. Це вже друга послуга з усиновлення на порталі Дія, раніше ми запустили консультації, а сьогодні — реєстрацію для потенційних батьків, щоб усиновити дитину", — йдеться в повідомленні на офіційній сторінці Дія в Telegram-каналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не мають права надавати згоду на усиновлення та зміну громадянства дитини: права та обов'язки законних представників дітей під час війни

Як зареєструватися на усиновлення онлайн

Подання заявки займає до 30 хвилин, а опрацювання проходить протягом 5 робочих днів. Щоб зареєструватися, потенційним батькам потрібно:

► Увійти у кабінет громадянина на порталі Дія.

► Натиснути Послуги → Сімʼя → Усиновлення: реєстрація кандидатом

► Заповнити анкету, вказавши дані про шлюб та чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та про дитину, яку ви хочете усиновити: стать, вік тощо.

► Завантажити потрібні документи.

► Підписати заяву е-підписом та натиснути Надіслати.

Заяву розглядатимуть працівники служби у справах дітей. Процес перевірки триватиме в межах 5 робочих днів. Після цього представники служби у справах дітей завітають до вас додому, щоб переконатися, що там може жити дитина. Якщо все буде добре, то бажаючих стати батьками для дитини очікує продовження реєстрації на статус кандидата.

Новини по темі