"У "Дії" з’явиться кнопка "усиновлення", — уповноважена президента з прав дитини і дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
У Дії з’явиться кнопка "усиновлення"
Pixabay/thedanw

У державному додатку "Дія" з'явиться послуга “усиновлення”.

Поділитися:

Уповноважена президента з прав дитини і дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук у студії "Сніданку з 1+1" анонсувала нову послугу у "Дії" — можливість подання на усиновлення дітей. Нагадаємо, ці процеси заборонені під час війни задля безпеки самих дітей. 

"Ми не просто готуємо на майбутнє, ми сьогодні можемо сказати, що вже зайши у процедуру реанімації усиновлення там, де працює служба у справах дітей і де працює судова система", — розповіла Дар'я Герасимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усиновлення та тимчасове влаштування: у чому різниця та як прихистити дитину в умовах війни (інфографіка)

Також, уповновжена з прав дитини анонсувала, що кнопка усиновлення має з'явитися у "Дії". Тепер за декілька місяці починаючи від сьогодні буде з'являться поступово функціонал і усі бажаючі зможуть подати документи (згодом, не сьогодні). Сьогодні з'явиться можливість лише на подачу заявки на первинну консультацію через Дію. 

Далі через Дію можна буде:

  • подати пакет документів на кандидата в усиновлювачі,
  • в опікуни, у
  • батьки-вихователі з прийомної родини або дитячого будинку сімейного типу,
  • ознайомитись з анкетами дітей,
  • прочитати більш детальну інформацію,
  • записатись на навчання і т.д.

Увесь цей функціонал до кінця серпня буде у "Дії".

"На сьогоднішній момент у країні війна, але ми розуміємо, що це не може тривати так довго. Нам потрібно реанімовувати процеси усинолення. Але я прошу серйозно сприйняти слова про те, що цей процес не буде швидким. Ми пропрацьовуємо усі моменти та алгоритми, щоб дати їх службам, що робити у кожному випадку. Ми плавно заходимо у процеси усиновлення, не потрібно мчати у служби у справах дітей, але вже можна починати готуватись", — наголошує Дар'я Герасимчук.

Новини по темі