В листопаді українцям виплатять 3000 грн одноразової допомоги: хто отримає

Українцям у листопаді виплатять по 3000 грн: хто отримає

Які категорії українців отримають одноразову грошову допомогу?

Поділитися:

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з 1 листопада відкриває рахунок для допомоги за кошти донорів евакуйованим громадянам, а також мешканцям звільнених територій. Про це йдеться у Мінреінтеграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навмисно пошкоджені гроші з територій бойових дій та тимчасової окупації: як розрізнити, що робити (роз’яснення від Нацбанку)

Хто отримає 3000 грн одноразової допомоги

Разові екстрені виплати становитимуть 3000 гривень для дітей та особам з інвалідністю, решту всіх категорій отримають через "Укрпошту" по 2000 гривень. Кошти видаватимуться обласним військовим адміністраціям на закупівлю продовольства, одягу, ліків, а також евакуацію громадян та облаштування місць їхнього компактного розміщення.

Як отримати одноразову допомогу 3000 грн

Надання грошової та гуманітарної допомоги евакуйованим українцям і мешканцям звільнених територій відбуватиметься за рахунок коштів, що надходитимуть на гуманітарний рахунок Мінреінтеграції, відкритий у Національному банку.

Як отримати кошти у деокупованих населених пунктах

На деокупованих територіях місцеві органи влади протягом 7 днів мають надати інформацію до обласних військових адміністрацій про кількість осіб, які проживали на момент звільнення територій від загарбників. Ця інформація передається до Мінреінтеграції. Відомство спільно з Міноборони затверджує перелік деокупованих населених пунктів та протягом 2 днів перераховує кошти "Укрпошті", яка протягом 5 днів має здійснити всі виплати.

Як отримати кошти евакуйованим до інших регіонів

За 3 дні до відправлення евакуаційного поїзда "Укрпошта" на підставі відомостей від "Укрзалізниці" передає Мінреінтеграції інформацію про кількість осіб, що евакуюються, та орієнтовну суму коштів. Протягом 2 днів відомство перераховує кошти, які протягом 5 днів мають виплатити евакуйованим.

Яка допомога передбачена для мешканців деокупованих територій

Гуманітарна допомога:

  • продукти харчування,
  • речі першої необхідності,
  • засоби гігієни,
  • теплий одяг на зиму.

фінансова підтримка.

Нагадаємо, наразі на звільнених від ворога Харківщині та Херсонщині триває пілотний проєкт. Громадяни, які фактично там мешкали на момент деокупації, через Укрпошту отримують разову грошову допомогу в сумі 1200 грн. Також з листопада 2022 року мешканці щойно звільнених від окупанта територій отримуватимуть додаткову грошову допомогу в розмірі 2 200 грн. 

Новини по темі