В Маріуполі поширюється холера: радник мера повідомив в ефірі телемарафону "Єдині новин", що місто закривають на карантин

В Маріуполі поширюється холера: радник мера повідомив в ефірі "Єдині новин", що місто закривають на карантин
Pexels/Artem Podrez

Ситуація в окупованому Маріуполі стає ще більш критичною.

Поділитися:

Ситуація в окупованому Маріуполі стає ще більше складною. В ефірі телемарафону «Єдині новини» радник мера Петро Андрющенко повідомив, що містом шириться холера — тяжке інфекційне захворювання з високою смертністю. Холера "вбиває" людину за 5 годин, за словами лікаря-імунолога Федора Лапія.

«Ми спостерігаємо, як місто зачиняється. Крім того, почала надходити інформація, що російська сторона у Ростові-на-Дону підготувала вже окремі інфекційні відділення, де вони готуються приймати власних військових, які можуть потрапляти внаслідок епідемії, і слово «холера» звучить всередині міста, всередині окупаційної влади і їх кураторів».

Ще раніше, в квітні, Петро Андрющенко попереджав про такий можливий розвиток подій, через те, що температура повітря сягала 20 градусів, в місті Маріуполь повна антисанітарія — відсутня каналізація, водопостачання, а найжахливіше — велика кількість тіл під завалами та велика частина їх у місцевих моргах, якими часто зробили непристосовані приміщення.

Наприкінці травня лікар-імунолог Федір Лапій в ексклюзивному коментарі для ТСН розповідав чи можлива епідемія холери в Україні і як швидко вона може розвинутись у пандемію. Зокрема лікар зазначив, що холера дійсно дуже швидко поширюється, і що важливо для приморського міста — збудник дуже добре виживає у воді та у солоній воді.

"Збудник може накопичуватися у креветках, а ми знаємо, що Азовське море славиться креветками. Він може бути у рибі і просто у водоймі і люди, які будуть купатися, митися у морі, в річці, у напівсолоній воді, вони можуть заражатися. Інкубаційний період складає від кількох годин до 5 діб. Це дуже короткий період для розвитку захворювання, і ти вже починаєш видавати збудники і передавати його далі. Дійсно є небезпека швидкого поширення збудника і поширення хвороби", — зазначає лікар-імунолог.

Новини по темі